Vrcholiaci festival Slovenská krčma prinesie najviac koncertov naprieč celou krajinou práve počas nadchádzajúcich troch večerov. Atmosféru akcie môžete už dnes večer sledovať prostredníctvom živého prenosu zo všetkých krčiem, kde sa budú konať koncerty. Takýto "multi-stream" sa bude na Slovensku vysielať prvýkrát.

Unikátny videoprenos môžete v piatok večer od 19:00 sledovať na Facebook stránkach usporiadateľa akcie, festivalu Pohoda, a mediálnych partnerov - Denníka N, .týždňa, Artfora, Aktualít, Noizz.sk a Hudba.sk. "Spojili sme sily s festivalom Pohoda, aby sme živé koncerty sprístupnili pre všetkých. Vďaka technológiám sa takto spojíme pre správnu vec a spoločným hlasom môžeme povedať nie fašizmu," hovorí režisér live streamu Peter Ridzoňzo spoločnosti A3boot, ktorá prenos zrealizuje.

V rámci online prenosu z 15 krčiem dnes môžete ochutnať atmosféru koncertov kapiel ako Rozpor, Folk & Bass Orchestra, Bad Karma Boz, The Cultural Studies, Space Cats, Ostrov, Our Stories, The Wilderness či Kataríny Málikovej v mestách po celom Slovensku od Trebišova, cez Gelnicu, Spišskú Belú, Poprad, Brezno, Námestovo, Žilinu, Trenčín či Beckov až po Pezinok, Bratislavu alebo Šaľu.


Podrobné informácie o festivale nájdete na stránke www.slovenskakrcma.sk. Vďaka mape Slovenska s vyznačenými miestami koncertov ľahko zistíte, do ktorej najbližšej krčmy sa môžete vybrať a ukázať tak aj svojou prítomnosťou, že väčšina návštevníkov krčiem na Slovensku nie sú rasisti a nestotožňujú sa s fašistickými názormi. Na webe je aj kalendár s chronologickým zoznamom koncertov. Všetci umelci sa zapojili bez nároku na honorár či preplatenie akýchkoľvek nákladov. Vstup na všetky koncerty v rámci festivalu Slovenská krčma je zdarma. Všetky informácie nájdete aj v hlavnom facebookovom evente s názvom Slovenská krčma.

Festival Slovenská krčma odštartoval v pondelok 3. februára a potrvá do nedele 16. februára. Zapojilo sa doňho viac ako 100 krčiem po celom Slovensku a vyše 150 umelcov, ktorí sa stotožnili s týmto vyhlásením: "Sme presvedčení, že väčšina návštevníkov krčiem na Slovensku nie sú rasisti a nestotožňujú sa s fašistickými názormi. Práve na ľudí z krčiem sa odvolával Robert Fico pri svojom schvaľovaní výrokov exposlanca Mazureka po jeho právoplatnom odsúdení Najvyšším súdom, keď povedal: 'Ak má byť rozsudok Najvyššieho súdu meradlom toho, čo je pri výrokoch na adresu Rómov trestným činom, môžu rovno orgány činné v trestnom konaní vojsť do ktorejkoľvek krčmy na Slovensku a všetkých hostí, vrátane ležiacich psov, pozatvárať.' Nesúhlasíme s delením občanov na kaviareň a krčmu. Chodíme do jedných aj do druhých a v krčmách i kaviarňach stretávame úžasných ľudí. Chceme ukázať, že Slovensko nie je rasistická krajina, a preto organizujeme festival Slovenská krčma."

Informácie a vizuály redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér Pohody Anton Repka. Tlačovú správu sme upravili.