Jedno z najväčších podujatí pri vodnej ploche pod holým nebom v Európe sa vracia. Heineken Balaton Sound to odpáli od 3. do 6. júla vo svojom nádhernom prostredí pri jazere Balaton v Zamárdi v Maďarsku.

Organizátori obľúbeného festivalu aktuálne odhalili množstvo skvelých nových mien ako Amelie Lens, Adam Beyer, Maceo Plex, Stephan Bodzin live, Reinier Zonneveld live, Mathame, FJAAK, Mind Against, Vintage Culture, Miss Monique, hviezdy hard techna Sara Landry, Trym a 999999999, plus špeciálna šou holandských Q-dance, ktorí to odpália na hlavnom pódiu. Už skôr pritom boli potvrdené veľké mená tanečnej scény ako James Hype, MeduzaPurple Disco Machine, Paul Kalkbrenner, John Newman, Marshmello, Lost Frequencies a mnoho ďalších.

Heineken Balaton Sound je známy skvelou polohou priamo pri jazere Balaton, čo z neho robí perfektné dovolenkové miesto umožňujúce relaxovať a užívať si slnko, ale aj pretancovať celú noc. Špičkové mená tanečnej scény môžete zažiť na mnohých pódiách, z ktorých všetky majú svoju jedinečnú podobu a atmosféru. Hlavné pódium vás ohromí obrovskou LED stenou, výnimočná je aj scéna B my Lake zameraná na house a techno a mnoho ďalších stagov, ktoré všetky prichádzajú so špičkovými audio-vizuálmi, svetlami a špičkovými zvukovými systémami.

Balaton Sound 2023 Zdroj: Mohos Márton

"S novo ohlásenými interpretmi je naším cieľom ponúknuť široký výber zo scény elektronickej hudby, ktorý je teraz jasne viditeľný pre návštevníkov Heineken Balaton Soundu," hovorí, projektová manažérka festivalu Anna Filutás. Festival predstaví tak mainstreamovú elitu elektronickej hudby, ako aj to najlepšie z undergroundovej elektronickej hudby, čím výrazne posilní lineup o čoraz populárnejších hard techno a hardstyle umelcov.

Amelie Lens, ktorá sa vracia po materskej dovolenke, prináša svoje temné techno kúzlo, zatiaľ čo šéf labelu Drumcode Adam Beyer je vo svete techna skutočnou stálicou. Žiadna show nie je taká špeciálna ako live vystúpenie Stephana Bodzina a tento rok prežije svoje znovuzrodenie aj tvrdé techno, ktoré budú reprezentovať Sara Landry, Trym a 999999999 spolu so skôr ohláseným Nicom Morenom.

Reinier Zonneveld príde so svojou charakteristickou zmesou hard-edge acid techna a predvedie svoj inovatívny live zážitok. Pripojí sa aj talianske duo Mathame, známe svojimi podmanivými melodickými zvukmi, po boku dánskeho majstra Kölscha, ktorý poslucháčov prenesie svojimi emotívnymi skladbami. FJAAK je berlínske duo, ktoré uvoľní svoje jacking club grooves, zatiaľ čo fanúšikovia techna môžu očakávať špeciálnu spoluprácu, keďže Space 92 a POPOF predstavia projekt Turbulences. K pohlcujúcim zážitkom prispieva aj šéfka labelu Siona Miss Monique, ktorá očarí dav svojimi progresívnymi zvukmi. Brazílsky Vintage Culture medzitým prinesie vo svojich beatoch našlapané basy, ktoré zabezpečia elektrizujúcu atmosféru počas celého vystúpenia.

Legendárny Q-dance sa predstaví na hlavnom stagi a ponúkne ukážku jedinečnej energie a vášne. K potvrdeným menám patria aj The Qreator, Sound Rush, Ran-D, Warface, Sefa a DV8. Okrem množstva tanečnej hudby sa môžete tešiť aj na módne prehliadky, športové aktivity, tanečné workshopy či techno jogu.

Balaton Sound 2023 Zdroj: Mark Somay

Tento rok čaká návštevníkov viacero organizačných zmien, ktoré sú zamerané na ešte príjemnejší festivalový zážitok. Premiestni sa hlavný vchod a zmení sa aj umiestnenie hlavného pódia, ktoré tak poskytne komfortnejší priestor pre očakávané veľké publikum. Súčasťou festivalu bude aj naďalej kilometer dlhá plážová časť, ktorá láka množstvo zahraničných návštevníkov a ponúka nábrežné lokality, plážové párty a pohodlný relax pri vodných hrách počas celého festivalu, cez deň aj v noci.

"Na presťahovanom hlavnom pódiu bude prebiehať program až do rána a posledný deň to zavŕšime masívnou záverečnou šou v podaní vynikajúceho holandského Q-dance, ktorý predvedie tvrdšie štýly elektronickej hudby," prezradila Anna Filutás.

Najväčšia stredoeurópska oslava tanečnej hudby pod holým nebom je povinnou návštevou pre festivalových nadšencov a sľubuje nezabudnuteľný zážitok. Na mieste je množstvo kempingových možností alebo si môžete rezervovať hotel v Zamárdi alebo Siófoku a užiť si festivalovú dovolenku s plným komfortom.

Štvordňové vstupenky na Heineken Balaton Sound 2024 sú v predaji za 225 eur. Všetky podrobnosti o festivale v slovenčine nájdete na oficiálnom webe balatonsound.com.

Heineken Balaton Sound 2024 Zdroj: PR

Zdroj: PR článok (Hudba.sk edit)