Skutočné legendy nestarnú a z ich slávy neubúda. Rozhodne to platí pre Jimiho Hendrixa, ktorý je v aktuálnom vydaní amerického rebríčka albumov vďaka kompilácii People, Hell and Angels (2013) na druhom mieste. Za prvý týždeň od vydania sa z "novej" nahrávky jednej z najväčších hudobných ikon predalo v USA 72-tisíc kópií.

Americký rebríček predajnosti albumov, Billboard 200, tento týždeň po prvý raz v kariére ovládol country spevák Luke Bryan. Väčšiu pozornosť hudobného sveta však púta druhé miesto, ktoré patrí legendárnemu gitaristovi, spevákovi a skladateľovi Jimimu Hendrixovi. Pre slávneho hudobníka, ktorý zomrel 18. septembra 1970 vo veku 27 rokov, je druhá priečka najlepším umiestnením za ostatných viac než 44 rokov. Naposledy bol vyššie na jeseň 1968, kedy rebríčku dva týždne kraľoval s albumom Electric Ladyland (1968).

Nahrávka People, Hell and Angels obsahuje dvanásť predtým nevydaných skladieb, ktoré Hendrix nahral v rokoch 1968 až 1970. Kompilácia je prvým novým albumom zosnulého interpreta od roku 2009, ktorý sa dostal na prvé alebo druhé miesto v rebríčku Billboard 200. Vtedy sa na čelo rebríčka dostala posmrtná platňa This Is It (2009) Michaela Jacksona. Samozrejme, bolo to krátko po jeho smrti, takže komerčný úspech platne nebol žiadnym prekvapením.

Tracklist nahrávky People, Hell & Angels:

1. Earth Blues
2. Somewhere
3. Hear My Train a Comin'
4. Bleeding Heart
5. Let Me Move You
6. Izabella
7. Easy Blues
8. Crash Landing
9. Inside Out
10. Hey Gypsy Boy
11. Mojo Man
12. Villanova Junction Blues



Zdroj: SITA (www.billboard.com)
Foto: AP Photo/Lefteris Pitarakis

Súvisiaci interpreti: Jimi Hendrix