Slovenská textárka a pesničkárka Eva Jurčáková, pôsobiaca pod umeleckým menom Evolet, usídlená v Brne, vydala v roku 2019 eponymný debutový album Evolet. Aktuálne vychádza jej nový singel Bábika spolu s videoklipom. Pesničku nahrávala v domácom štúdiu jej gitaristu Martina Krajíčka, ktorý se postaral o mix.

"Pieseň Bábika sme ponechali v tvare môjho pôvodného nápadu. Význam piesne je pre mňa natoľko dôležitý, že som chcela, aby pesnička zostala takmer holá, rovnako ako sa ja obnažujem v jej texte. Text pojednává o nastavení vlastných hraníc vo vzťahoch k druhým. Je to spověď baby, ktorá si nechala úmyselne ublížiť, aby zistila, kde se jej hranice nachádzajú," popisuje autorka.


Hudobné video k pesničke vznikalo v brnianskom klube Artbar. O kameru a strih sa postaral Filip Křivánek v spolupráci s Antonínom Koutným. Prázdná atmosféra klubu a paralýza ostatných Eviných spoluhráčov z kapely dokresľuje obdobie pandémie, v ktorom se aktuálne všetci nachádzame. "Klip by sme radi venovali všetkým zatvoreným podnikom a klubom. Je dôležité podporovať miesta, ktoré tvoria kultúrnu obec Vášho mesta a nezabúdať na ne. Ak zmiznú kluby ako je Artbar, znamená to, že sa stráca aj miestna kultúra," dopĺňa Evolet.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Eva Jurčáková. Text správy sme upravili.