Píše sa rok 2024 a prelomový hit Britney Spears sa stal virálnym. Ako je to možné? Celé to spustil film Kung Fu Panda 4 a jeho režisér Mike Mitchell. Oslovil americké komediálne rockové duo Jacka Blacka a Kylea Gassa, ktoré si hovorí Tenacious D, aby mu nahralo pieseň k záverečným titulkám. "Môžeme urobiť Britney Spears?" spýtal sa herec a spevák Jack Black. O tom, ako sa posunuli od slov k činom, sa môžete presvedčiť v článku.

Najskôr zverejnila dvojcia Tenacious D na sociálnych sieťach krátke spontánne video z hotelovej izby s úryvkom ich verzie prelomového hitu Britney Spears. Že spôsobí niekoľko sekúnd zábavy taký ošiaľ, netušili. Za pár dní malo video 20 miliónov videní. Ešte pred zdieľaním oficiálneho videoklipu si ľudia v komentároch začali pýtať celý album coververzií. V návrhoch fanúšikov sa ocitajú prosby o viac popových hitov z 90. rokov, iný komentujúci si želá album pokrývajúci piesne výlučne ženských interpretiek zo začiatku milénia, a niekto vo svojich fantáziách zašiel tak ďaleko, že navrhuje Tenacious D ako hviezdu polčasovej prestávky Super Bowlu.

Zatiaľ bude musieť všetkým nadšencom coververzie ...Baby One More Time stačiť oficiálny videoklip natočený na červenom koberci na premiére filmu v Los Angeles. Odtiaľ sa Jack Black prihovoril priamo speváčke: "Britney, ak sa pozeráš, milujem ťa. Milujem tú pesničku. Sme na to veľmi hrdí a dúfam, že sa páči aj tebe." K Blackovi a Gassovi sa vo videu pridajú herci z filmu vrátane Bryana Cranstona, Ke Huy Quana, Dustina Hoffmana, Jamesa Honga a herečky Awkwafin, ktorí predvádzajú svoje hravé tanečné kreácie.

V novom prevedení už, samozrejme, ...Baby One More Time nie je popovou pesničkou zamilovanej školáčky. Jack Black do nej vložil vlastný charakteristický rockový vokál, ktorý ho preslávil v komediálnom filme Škola ro(c)ku z roku 2003. Popri tom môžeme byť po predchádzajúcich coververziách dua radi, že vo videoklipe zostal, rovnako ako aj Kyle Gass, oblečený. V nedávnej milunosti taký zdržanlivý nebol/i a zhadzoval/i oblečenie na počkanie.

Do boxeriek sa Jack Black vyzliekol počas hollywoodskeho štrajku na podujatí, kde improvizovane predviedol svoju verziu Anti-Hero Taylor Swift. Za úsporné plavky ich vymenil spolu s Kyleom Gassom vo videoklipe k prerobenej verzii hitu Chrisa Isaaka Wicked Game, v ktorom dvojicu vidíme napodobňovať oficiálny hudobný videoklip. A ak máte dostatok odvahy a nahliadnete na ich profily na sociálnych sieťach, "obdarujú" vás ešte odvážnejšími fotografiami.

Text: Hudba.sk