Takmer presne rok a deň po tom, ako do rotácií slovenských rádiách vstúpil hit Stoj, ktorý je v prvej desiatke rebríčka hranosti dodnes, predstavuje skupina Peter Bič Project novú pesničku. Singel Máj, ktorý má potenciál stať sa veľkým hitom tohtoročnej jari, je oslavou mesiaca lásky a zároveň predzvesťou pripravovaného piateho štúdiového albumu košickej kapely.

"Album je už skoro hotový. Ideme sa ešte na týždeň zavrieť do štúdia, aby sme ho mohli dokončiť, ale už teraz chceme poslucháčom ponúknuť z neho prvý singel s názvom Máj," hovorí zakladateľ skupiny, gitarista, kapelník a spevák Peter Bič, ktorý je v novej pesničke autorom hudby aj producentom. Prekvapením nie je ani autor textu, ktorým je jeden z najúspešnejších slovenských textárov Vlado Krausz. Napriek predvídateľnosti rýmov ide o sympatický text, ktorý v spojení s chytľavou hudbou po ťažkej zime pohladí na duši.

Tak ako vo viacerých úspešných skladbách z predchádzajúceho albumu Labyrint (2019), aj v novom singli je Peter Bič rovnocenným speváckym partnerom Viktórie Vargovej. Ich hlasy ladia dokonale, a tak sa fanúšikovia môžu tešiť z ďalšieho vydareného dueta. "Skladbu Máj sme opäť naspievali spoločne s Petrom a mám z toho radosť - z celej atmosféry skladby, z jej emócie a energie," teší sa Viktória.


Nový album, ktorého názov zatiaľ nepoznáme, kapela ohlasuje necelý rok a pol po vydaní úspešnej štvrtej štúdiovky. Peter Bič prezrádza, že to nebolo v pláne, pôvodne chceli po vydaní štvrtého albumu najmä veľa koncertovať. "Celý minulý rok bol naozaj veľmi zvláštny. Zostal nám voči našim fanúšikov záväzok dokončiť odložené turné, no zároveň by sme chceli predstaviť už aj nové piesne. Čo ma nesmierne teší, je ale záujem o náš koncert, takže ak to situácia umožní, radi pridáme zopár ďalších miest."

Kapela dúfa, že najnovšie termíny koncertov Labyrint Tour, sa po viac než roku od ich prvého presunutia konečne uskutočnia. Naplánované sú na prvú polovicu júna, kedy by sa Peter Bič Project mali predstaviť v Martine, Trenčíne, Zvolene a Košiciach. Podrobnosti nájdete na stránke predajcu vstupeniek Predpredaj.sk.

Videoklip k singlu Máj, ktorý od dnes nájdete aj na všetkých digitálnych a streamovacích hudobných službách, kapela nakrútila v spolupráci so štúdiom 24 Cinema Pictures a talentovanou fotografkou Dominikou Kentošovou. O námet, scenár, réžiu a produkciu klipu sa postaral samotný Peter Bič spoločne s Kentošovou a Petrom Rakocim (asistenti réžie a kamera). "Bolo to príjemné natáčanie, pretože sme natáčali na našich obľúbených miestach," uzatvára Viktória Vargová. Pod mix a mastering skladby sa podpísali Ján Terpák a Roman Šoltýs.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili a doplnili.

Foto: Dominika Kentošová

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project