Britský hudobník Damon Albarn zverejnil nový videoklip ku skladbe Mr Tembo. Veselá skladba bolo inšpirovaná spevákovou cestou do Tanzánie a jeho stretnutím s opusteným slonom, ktorému novinku venoval.

Vo videoklipe sa okrem Damona Albarna a jeho kapely The Heavy Seas objavia aj zábery na zbor v chráme v Leytonstone a spomínaný malý slon Mr Tembo, ktorého hudobník označil za "krásneho malého tvora". V rozhovore pre magazín NME dokonca s úsmevom uviedol, že keď mu pieseň zahral na ukulele, tak sa naplašil a "pustil do nohavíc".

Zaujímavosťou je, že skladba mala byť pôvodne určená iba pre spevákovu rodinu, avšak na radu producenta Richarda Russella bola napokon zaradená aj na album Everyday Robots, ktorý vyšiel tento rok v apríli. Z debutovej sólovej štúdiovky člen formácií Blur a Gorillaz už zverejnil single Everyday Robots, Lonely Press Play, Hollow Ponds a Heavy Seas of Love. Na nahrávke spolupracovali aj Brian Eno či Natasha Khan.

TIP: Vypočujte si album Everyday Robots na Deezeri


Damon Albarn vydal so spomínanou skupinou Blur albumy Leisure (1991), Modern Life Is Rubbish (1993), Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997), 13 (1999) a Think Tank (2003), s Gorillaz zas štúdiovky Gorillaz (2001), Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011). Na konte má aj sólové dvoj-EP Democrazy (2003), päť spoločných albumov či štyri soundtracky filmov a divadelných hier. Britský hudobný magazín New Musical Express (NME) mu tento rok udelil Cenu za novátorstvo.

Zdroj: SITA, Nme.com, Digitalspy.co.uk
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Damon Albarn