Česká kapela Chinaski si chce dať po lete pauzu od koncertovania. Členovia skupiny to potvrdili v ukážke z pripravovanej relácie Ivy Pazderkovej Káraoke, ktorú začne vysielať hudobná televízia Óčko v stredu 15. júna.

Ako prezradil líder formácie Michal Malátný, rozhodne nepôjde o rozpad kapely, keďže v čase prestávky plánujú pracovať na novom albume. "Ostatné dva roky vystupujeme veľa a keďže pracujeme na novej nahrávke, povedali sme si, že si na to vyhradíme čas. Obmedzili sme hranie, zahráme v lete na festivaloch a od septembra poľavíme," povedal 45-ročný hudobník.

V premiérovej časti programu inšpirovaného Carpool Karaoke Jamesa Cordena skupina predstaví tiež ich najnovšiu skladbu Adieu či upravenú verziu hitu 1970.
 
Chinaski je jedna z najpopulárnejších českých kapiel so širokou fanúšikovskou základňou aj na Slovensku. Formácia vydala albumy ako Chinaski (1995), Dlouhej kouř (1997), Nanana a jiné popjevky (2000), Originál (2002), Music bar (2005), Není na co čekat (2010) či Rockfield (2014). Medzi ich najväčšie hity patria skladby 1. signální, Tabáček, Zadarmo či Klára.

V rámci letného turné sa kapela predstaví aj na Slovensku, vystúpi skupina napríklad 1. júla na Topfeste alebo 5. augusta na festivale Červeník.


Zdroj: SITA (iDnes.cz, Ocko.tv, archív)
Foto: archív kapely

Súvisiaci interpreti: Chinaski