Predposledný júlový víkend už tradične patrí festivalu Žákovic Open, kde sa v rodinnej atmosfére každý rok stretnú obľúbené slovenské i české kapely. Pohodlnejší fanúšikovia si podujatie môžu vychutnať v exkluzívnom stanovom mestečku s chladničkami, slnečníkmi či malým bazénom.

V malebnom prostredí Bošáckej doliny v Trenčianskych Bohuslaviciach vystúpia kapely Tata Bojs, HexLe Payaco, Billy Barman, či Lavagance. Muziku pritvrdí Slobodná Európa a ešte viac ČAD, atmosféru Karibiku prinesú Medial Banana a predstaví sa aj veselá multižánrová kapela Fuera Fondo. Fanúšikov hip-hopu zase potešia spoločným koncertom Vec a Supa.

Premiéru na festivale bude mať Katarzia. "Teším sa, počula som, že je to skvelý festival. Hranie vonku je fajn, publikum milujem, pretože pre publikum hrám. Program zložíme zo skladieb z albumu Agnostika," hovorí talentovaná speváčka a autorka, ktorá nedávno predstavila svoj nový videoklip Milovať s hudbou.


Komfort s výhľadom na pódium

Fajnšmekri si môžu koncerty na Žákovic Open vychutnať aj priamo zo svojho stanu. "Aj tento rok pripravujeme stanovú dedinku EXTRA. Bude umiestnená hneď vedľa pódia, takže návštevníci budú priamo v centre diania a nič im neutečie. Dedinka je oplotená a strážená. Zároveň ponúka benefity ako sedenie so slnečníkmi, chladničky, veselý bazénik, sprchu, umývadlá či WC. Samozrejmosťou je parkovisko, ktoré je vzdialené len 50 metrov," vysvetľuje organizátor festivalu Tomáš "Yxo" Dohňanský.

Cena permanentky s miestom v stanovej dedinke EXTRA je 30 eur. "Vstupenka platí pre jednu osobu a nie na jeden stan. Návštevníci, ktorí už majú zakúpenú bežnú vstupenku, si budú môcť dokúpiť vstup do stanovej dedinky EXTRA na mieste za 10 eur. Ale len v prípade, že dedinka nebude vypredaná," dodáva Yxo.

Myšlienka na zorganizovanie Žákovic Open vznikla v roku 1999. Yxo zo skupiny Hex spolu s kamarátom Mariánom Žákovicom prišli s nápadom usporiadať akciu v Trenčianskych Bohuslaviciach, na ktorej by sa stretli kamaráti, priatelia a spriatelené kapely. Tento rok sa uskutoční už 17. ročník, termín je 21. a 22. júla (piatok a sobota). Okrem spomenutého nebude chýbať ani chillout zóna či obľúbený futbalový turnaj hudobníkov s návštevníkmi. Aj vďaka nemu má Žákovic Open povesť výnimočného festivalu, na ktorom zažijete také prepojenie muzikantov s fanúšikmi, ako nikde inde.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Nora Krchňáková. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach festivalu www.zakovicopen.sk a www.facebook.com/zakovicopen.

Foto: Pavol Karell

Súvisiaci interpreti: Katarzia