Spevák, raper, hudobník a producent Mike Shinoda momentálne nevie, čo bude ďalej s kapelou Linkin Park, ktorej frontman Chester Bennington minulý rok v júli spáchal samovraždu. V rozhovore pre reláciu Inside the Studio rozhlasovej stanice iHeartRadio uviedol, že budúcnosť kapely je stále otázna.

"Neviem, či budeme pokračovať. To je otázka za miliónov dolárov, viete? Nanešťastie, ako som povedal, v súčasnosti nemáme žiadne odpovede. Bolo by úžasné keby sme ich mali," vyhlásil Mike Shinoda a dodal, že by si prial, aby to bolo také jednoduché, ako v prípade legendárnej kapely AC/DC, ktorá po smrti Bona Scotta v roku 1980 okamžite našla náhradu na poste speváka v osobe Briana Johnsona. Toho bratom Youngovcom predstavil práve Scott, ktorý ho spoznal ešte v roku 1973 počas turné so svojou predchádzajúcou kapelou Fraternity.

"Prial by som si, aby sme boli takej situácii, kde náš najlepší priateľ, ktorý spieval v kapele a zomrel, nám doslova povedal 'Toto je ten chlapík', a my by sme si ho vypočuli a naozaj by to bol ten chlapík, a bolo by skvelé tráviť s ním čas a chceli by sme s ním hrať. Ale to sa naozaj nikomu inému (okrem AC/DC, pozn. red.) nestalo. A nič také sa nestalo ani nám," dodal Shinoda, ktorý sa aktuálne sústredí na svoju sólovú kariéru. Nedávno vydal trojskladbové EP Post Traumatic a 15. júna vyjde rovnomenný dlhohrajúci album, z ktorého už väčšinu skladieb môžete počúvať na Deezeri. Začiatkom roka však na Twitteri informoval, že členovia kapely Linkin Park by chceli pokračovať.


Skupina Linkin Park vznikla v roku 1996 v Kalifornii. V súčasnosti v nej pôsobia okrem Shinodu aj Rob Bourdon, Brad Delson, Dave Farrell a Joe Hahn. Skupina vydala albumy Hybrid Theory (2000), Meteora (2003), Minutes To Midnight (2007), A Thousand Suns (2010), Living Things (2012), The Hunting Party (2014) a One More Light (2017). Medzi najväčšie hity držiteľov dvoch cien Grammy patria skladby Crawling, In The End, Somewhere I Belong, Numb či What I've Done. Činnosť kapely minulý rok pozastavilo úmrtie speváka Chestera Benningtona, ktorý sa 20. júla vo veku 41 rokov obesil vo svojom dome v Kalifornii.

Zdroj: SITA (Loudwire.com, archív) + Hudba.sk
Foto: Matt Sayles/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Linkin Park