Kapela Saténové ruky vo svojom novom singli Mám to spočítané vtipne glosuje nástrahy, ktoré zažíva každý päťdesiatnik. Vznikol počas aprílového nahrávania v Birdland Studios v Považskej Bystrici.

"Že vek je len číslo, to znie pekne, prebehne mysľou, vždy keď ma sekne. Päťdesiat je o tridsať viac ako dvadsať, mám to dobre spočítané," spieva Braňo "Bebe" Bezák z kapely Saténové ruky v novinke, ktorá prináša svieži sebaironický pohľad na nepríjemnú tému starnutia.

Starecký post-proto-punk

V roku 2015 označil Juraj Kušnierik prvý album Saténových rúk Bozkávam za generačný a čas ukazuje, že sa nemýlil. Kapela má dar vystihnúť radosti aj strasti vlastnej generácie, ktoré vie šikovne prekresliť do (nielen) zábavných pesničiek. Podobne ako sa v roku 2018 stal vianočný punk Tvrdý darček silnou konkurenciou tradičných vianočných pesničiek, aj singel Mám to spočítané má nakročené vytlačiť narodeninovú odrhovačku Čože je to päťdesiatka.

Zábavný text pôsobí ako zbierka bonmotov, ktoré okamžite oblažia poslucháča poriadnou dávkou nadhľadu. "Chodím do nočných klubov aj s bolesťou kĺbov, lebo chuť vo mne drieme kaziť vekový priemer," spieva Bebe odhodlane za doprovodu dynamických gitár. Na hudbe aj texte sa autorsky podieľali všetci štyria členovia skupiny. O produkciu sa postaral Tomáš Sloboda a pod mixom a masteringom je podpísaný Miloš Rojko ml. 

V júli si ich fanúšikovia budú môcť vypočuť na festivale Pohoda, kde Braňo Bezák, Vlado Janček, Marek Babušiak a Jozef Lipa predstavia nový materiál, na ktorom v súčasnosti pracujú. Na záver leta kapela chystá pre poslucháčov ešte jedno hudobné prekvapenie.

Redakciu Hudba.sk informovala manažérka skupiny Alexandra Punová. Správu sme upravili a doplnili.