Mladý žilinský hudobník Peter Kulich alias Atenpallas sa rozhodol skĺbiť zvuk akustickej gitary s jódlovaním, ktorému sa dlhší čas venoval. Týmto spôsobom vznikla pieseň Lonely Yodel, ku ktorej aktuálne zverejnil aj videoklip.

Mladý hudobník sa po autorskej piesni Protect, ktorú mu pomohol nahrať a vyprodukovať Peter Bažík, rozhodol zložiť novú skladbu s prvkami jódlovania. "Text je pomerne melancholický a rozpráva o tom, ako je dôležité si v živote ísť za svojimi snami, nebáť sa a nedať sa odradiť ľuďmi a prekážkami, ktoré na tejto ceste stoja. V konečnom dôsledku totiž ľutujeme, že sme nevyužili príležitostí, ktoré sa nám ponúkali," uviedol na margo novinky Peter Kulich.

Text aj štýl piesne sa podľa jeho slov približuje skôr západnému (americkému) štýlu jódlovania. "Rovnako aj melodický refrén a jednoduchšie variácie pripomínajú skôr modernejšie akustické piesne než tradičné folkové jódlovanie, čo bolo aj autorovým zámerom," spresnil Kulich vystupujúci pod menom Atenpallas.

K novinke sa hudobník rozhodol zverejniť aj videoklip, o ktorý sa postaral kreatívny tím z JJ Video Slovakia. Pod týmto názvom sa skrýva spoločný projekt bratov Juraja a Jána Čerňanských, ktorí spoločne s Petrom natočili nové video na kopci Straník v Žiline.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Peter Kulich.