Už debutový singel mladej košickej speváčky Doroty Tóthovej alias Doris ukazuje, že slovenská scéna má ďalší objav s veľkým potenciálom. Chytľavú funky pesničku s názvom Hry nahrala v štúdiu Littlebeat, ktoré už vyprodukovalo množstvo úspešných hitov Celeste Buckingham, Majka Spirita či Zdenky Prednej.

Ak máte radi pop s príchuťou R&B a funku, nový objav slovenskej hudobnej scény si vás získa na prvé počutie. Doris je prirodzeným talentom, vďaka ktorému zbierala úspechy na speváckych súťažiach už ako dieťa. Dnes je však už dospelou ženou so sexi zamatovým hlasom, ktorý v plnej kráse prezentuje v debutovom singli Hry. Štýlom a prejavom nám v redakcii pripomína Daru Rolins, ktorej rastie zaujímavá konkurencia.

Autormi hudby sú Martin "Maxo" Šrámek a Andrej Hruška z bratislavského štúdia Littlebeat, v ktorom vznikli nahrávky viacerých hviezd slovenskej i českej scény. Okrem spomenutých tu nahrávali aj Monika Bagárová, Lucie Bílá, Klára Vytisková, raper Vladis, Martin Madej alebo Zuzana Mikulcová. Na tvorbe skladby s dvojicou producentov a skladateľov spolupracovali aj Celeste Buckingham a Marek "Moe" Novák (AMO, Solid Move), ktorý je autorom textu. Výsledkom je nákazlivý letný funky hit, ktorý má kvalitný zvuk aj obsah.


Robo Mikla aj raritné auto

Videoklip Hry sa natáčal najmodernejšou technikou s rozlíšením 4K. Režisérom a kameramanom klipu je Branislav Mihok, ktorý v minulosti spolupracoval s renomovanými režisérmi hudobných videí Michalom Nemtudom a Michalom "Kunesom" Kováčom. V klipe si zahral aj Robo Mikla so svojim bulteriérom Fredom, ktorého adoptoval v špecializovanom útulku pre takéto psíky Bulteriér Rescue Slovakia. K pikoškám patrí aj štýlové retro autíčko, na ktorom sa Doris v klipe vozí.

"Fiat CC Zero, anglický Kit Car na báze Fiatu 126 patrí do série, v ktorej bolo vyrobených len 21 kusov a momentálne ich je už len deväť na celom svete. Dva z nich sú zhodou okolností vo Zvolene, a tak sme radi, že nám jeden z nich klub 126 Fan Slovakia zapožičal, patrí im naša vďaka. Ďakujeme aj tanečníčkam z tanečnej skupiny Whos' That Kidz, ktoré dodali klipu ten správny drive," vysvetľuje Peter Chovan, šéf produkčnej spoločnosti VIP Media Promotion, ktorá stojí za videoklipom.

Doris, nakrúcanie videoklipu Hry Zdroj: Peter Chovan


Hudbou žije odmalička

Aj keď sú Hry pre Dorotu Tóthovú prvým singlom, mladá kráska z Košíc nie je na hudobnej scéne úplným nováčikom. Poslucháčov si získala už ako dieťa, keď vyhrala súťaž Slávik Slovenska a medzinárodnú súťaž Spev bez hraníc. Dnes študuje muzikálový a popový spev na Konzervatóriu Jaroslava Ježka v Prahe a má za sebou viac ako 200 vystúpení na Slovensku, v Českej republike i v Rakúsku.

Koncertuje s rôznymi jazzovými formáciami ako Arpi Farkaš & Band či Miloš Biháry & Jazz Funk Brothers, viac ako rok bola sólistkou známeho Golden Big Band Prague. Spolupracovala aj s mnohými osobnosťami slovenskej populárnej hudby. S Mariánom Čekovským naspievala hymnu k otváraciemu ceremoniálu Košice - Európske hlavné mesto kultúry 2013 a mala možnosť spievať aj so skupinou Desmod alebo Big Bandom Gustava Broma.

Redakciu Hudba.sk informoval Peter Chovan z VIP Media Promotion. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Ľuboš Fiala (titulná fotografia), Peter Chovan (foto v článku)