Zdá sa, že funk a disco revival je počas tohtoročného leta na vrchole. Najsilnejšiemu popovému trendu súčasnosti neodolali ani synthpopoví Hurts, ktorí tento týždeň predstavili skladbu Lights. Zaujme už basovým groovom, ktorý možno v plnej kráse počuť hneď na začiatku piesne.

Okamžite totiž vďaka postupnosti akordov pripomenie hit spred dvoch rokov od francúzskeho dua Daft Punk, Nilea Rodgersa a Pharrella Williamsa. Neskôr sa skladba rozvinie do zaujímavého hybridu funku, disca a synthpopu a na podobnosť groovu s Get Lucky rýchlo zabudnete. No ak by sa Daft Punk a spol. rozhodli žiadať o spoluautorstvo, Hurts by zrejme veľmi namietať nemohli.

Manchesterské duo, ktoré tvoria Theo Hutchcraft a Adam Anderson, však nedávno ako inšpiráciu pri tvorbe nového albumu citovalo iného umelca. "Neskrývame fakt, že milujeme Princea a soulovú hudbu, ktorá túto skladbu inšpirovala. Je to pre nás vzrušujúce, pretože sme sa vždy snažili posunúť hranice toho, kým sme. Ak existuje teritórium, ktoré ešte nie je preskúmané, tak to je presne to, čo chceme robiť. Ak sa nám to podarí, verím, že to znie ako Hurts," povedal Hutchcraft pre internetový magazín Digital Spy.

Na novom singli spolupracovali Hurts s producentom Arielom Rechtschaidom, ktorý v minulosti nahrával s Madonnou, Haim či Sky Ferreira. Skladba bude súčasťou očakávaného tretieho albumu formácie s názvom Surrender. Z novinky, ktorá sa má dostať do predaja 9. októbra, dvojica už ponúkla single Some Kind of Heaven a Rolling Stone.


Autor: Patrik Marflák (zdroj: SITA, Digitalspy.co.uk) 
Foto: Facebook.com/hurts

Súvisiaci interpreti: Hurts