Po pracovnom lete, keď Štúdio L+S hralo nielen na domovskej scéne v Bratislave, ale úspešne hosťovalo aj v Prahe a na Kremnických gagoch, naplno odštartovalo novú sezónu novinkou vlaňajšej sezóny Tri grácie z umakartu. Milovníkov divadla však čaká aj pokračovanie MUSIC à la cARTe a iné umelecké zážitky.

"Dramaturgia Štúdia L+S aj túto sezónu ponúka širokú škálu repertoáru – od klasických titulov po novinky vlaňajšej sezóny. Za všetky spomeňme výbušnú komédiu s pesničkami, čo je hra Jakuba Nvotu s pesničkami Jara Filipa s názvom Spomínam na Paríž. Päť hercov a jeden klavír v aréne rozohráva množstvo situačných gagov, vtipu, ale aj irónie. Za všetkých môžeme spomenúť senzačné rapové číslo v podaní Zuzany Šebovej," hovorí o novej sezóne výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

Štúdio L+S nie je len o divadle, roky k nemu neodmysliteľne patrí aj hudba. Už piatu sezónu sa raz mesačne zíde trio skvelých hudobníkov v zostave Oskar Rózsa, Martin Valihora a Eugen Vizváry, aby si spoločne zahrali s hosťami všetkých možných žánrov. Prvé MUSIC à la cARTe v novej sezóne bude 25. septembra. "Pokiaľ ide o hostí – nebránime sa akýmkoľvek žánrom a štýlom. Naši fanúšikovia už vedia, že pri ich výbere je dôležitá len a len kvalita a originalita," dopĺňa v tomto prípade aj moderátor Pavol Danišovič.

Na prvú tohtoročnú premiéru Štúdia L+S sa môžu návštevníci tešiť koncom októbra. Bude to skutočná lahôdka s názvom Skaza Titaniku pre dvoch hercov Sväťa Malachovského a Michala Kubovčíka. O pár dní na to, začiatkom novembra, "okorení" slovenskú divadelnú jeseň Festival českého divadla. Už 22. ročník predstaví osem špičkových českých divadiel. "Za všetky spomeňme Divadlo Járy Cimrmana a neuveriteľnú klauniádu s názvom Krasavice interkontinetální v podaní Anny Polívkovej a Marthy Issovej z produkcie mimoriadne úspešnej pražskej scény La Fabrika," vymenoval Danišovič.

Aj v tejto sezóne sa na obľúbených hereckých velikánov ako Milan Lasica, Emília Vášáryová, Milan Kňažko či Marta Sládečková môžu tešiť i mimobratislavskí divadelní nadšenci. Štúdio L+S bude každý mesiac cestovať za divákmi do slovenských regiónov i do Česka.  "Môže byť aj smutno, len keď je veselo – hovorí klasik a Štúdio L+S je tak trochu práve o tom. Bez humoru sa dá žiť, aj prežiť, ale s humorom to ide naozaj lepšie. Môžete nám veriť, máme to odskúšané. Tak poďte s nami," vyzýva krédom Štúdia L+S jeho výkonný riaditeľ.
 
Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z Propaganda House. Viac o programe Štúdia L+S nájdete na webstránke divadla.

Foto: Ctibor Bachratý

Súvisiaci interpreti: Martin Valihora, Oskar Rózsa