Blíži sa októbrová premiéra nového filmu Davida Vignera Abstinent s Jozefom Trojanom v hlavnej úlohe. Aktuálnou novinkou je zverejnenie titulnej piesne Kvit v podaní kapely Nebe. Singel Kvit je unikátnym prepojením filmového príbehu mladého alkoholika Adama a reálneho osudu speváka Nebe Petra Harazina, ktorý má za sebou trojmesačný pobyt v protialkoholickej liečebni.

Pieseň Kvit považuje kapela Nebe za začiatok novej etapy, pričom toto obdobie chce v prvej polovici roka 2020 zavŕšiť vydaním EP. Zároveň sa po pauze plánuje vrátiť na koncertné pódiá. Videoklip k piesni Kvit režíroval Štěpán Petrů, ktorý je aj gitaristom kapely: "Kúzlo piesne Kvit spočíva v jej úplnej autenticite. Všetky spevy sme natáčali priamo v areáli Psychiatrickej nemocnice v Opave, rovnako ako úvodnú časť videoklipu. Cítili sme, že urobiť ju týmto spôsobom, je najlepšia možná varianta. Nášou úlohou s kameramanom Martinom Švec bolo videoklipom podporiť Petrovu úprimnú spoveď a symbolicky ju prepojiť s hlavnou postavou filmu Abstinent."


Režisér David Vigner sa vo svojom filme zaoberá citlivou dušou súčasného mladého človeka závislého od alkoholu a otvára komorné príbeh o mladosti a slobode, o snoch a realite, o hľadaní a stratenosti. "Od začiatku realizácie filmu som si prial titulnú pieseň. Stále som nemohol nájsť vhodného interpreta. Jedného dňa som objavil spoveď Petra. Myslím že do týždňa som bol u neho v liečebni a poprosil ho o tvorbu piesne. Je nádherná a presne vystihuje tému nielen filmu, ale celej problematiky závislosti na alkohole. Vznikol tak zaujímavý a dá sa povedať vo svete filmu a hudby jedinečný okamih prepojenia reálneho problému speváka v kontraste s filmovou postavou," konštatuje David Vigner a dodáva: "Rovnako ako film aj pieseň má nádej a tá je pre všetkých abstinentov dôležitá."

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Vojtěch Frajt z 2media.cz. Text správy sme upravili.