Český pesničkár Honza Nedvěd sa v piatok oženil so svojou priateľkou Pavlínou Jiráskovou. Šesťdesiatšesťročný hudobník si svoju o 35 rokov mladšiu partnerku vzal za manželku počas koncertu v pražskej Lucerne, na ktorom sa predstavil spoločne s bratom Františkom.

Tomu, ako dvojicu zosobášil starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký, sa prizeralo tritisíc ľudí, ktorí následne novomanželom zaspievali skladbu Báječná ženská od Michala Tučného. 

"To nenapadlo mne. Predstavte si, že sme niekam šli s nejakou televíziou a spomenula to istá pani. Ja som si povedal, že to je dobrý nápad. Ale nemyslel som na to, že by som zverejnil svoju svadbu. To by som rád urobil v súkromí. Ale chcem zverejniť to, že to ide. Že nech sa dvaja ľudia, ktorí sa majú naozaj radi, vezmú - či už majú pätnásť alebo šesťdesiat rokov," uviedol v rozhovore pre portál iDnes.cz folkový muzikant, ktorý začal s Jiráskovou chodiť, keď mala 17 rokov. 

Vopred zorganizované

Ženích Nedvěd mal presne naplánované, po ktorej skladbe sa pôjde prezliecť. Jeho brat František zatiaľ hral svoje sólové piesne, pričom aj on sa neskôr stratil v zákulisí a nahradil ho jeho syn Vojta. Na pódium následne prišiel Jiří Pomeje, ktorý celý koncert vrátane svadby organizoval, a privítal zamilovanú dvojicu. Svedkami boli Nedvědovi súrodenci. Po obrade prijímali novomanželia gratulácie a svadobné dary, nevesta hodila kyticu do publika a obaja bratia si opäť s gitarami sadli k mikrofónu. 

Honza Nedvěd so svojou ženou svadbu oslávi v súkromí s najbližšou rodinou. Ako povedal pre iDnes, s Jiráskovou by mal rád dieťa. "Ja som za, ale Pavlínke sa do toho veľmi nechce. Nechajme to na ňu. Ona je žena a je to pre mňa najlepšia žena na svete," uzavrel hudobník, ktorý spolu s bratom dostal v Lucerne platinovú platňu a pokrstil nový album.

Zdroj: SITA
Foto: SITA/Peter Zimen

Súvisiaci interpreti: Nedvedi