Chiki Liki Tu-a sa tešia skvelým odozvám na 20 rokov Tour, na ktorom ponúkajú program v najslávnejšej zostave s trombónistom Tomášom Paľom. Už tento víkend odohrajú muzikanti posledné dva koncerty v Bratislave s novým programom, ktorý je viac ako prierezom celej tvorby. Veľkým prekvapením je napríklad elektro verzia pesničky Poďme všetci, známej aj ako Metalisti.

"Turné prebieha výborne. Evidentne to, že po desiatich rokoch majú ľudia šancu vidieť koncert ako vyzeral niekedy, tak ich to vracia do krutej reality a uvedomujú si, že čas je neskutočný a ide rýchlo, ale reakcie sú bombové," pochvaľuje si atmosféru Martin Višňovský. Spoločne so svojimi kapelovými kolegami pripravili program, ktorý pozostáva z všetkých albumov skupiny, čím reagovali aj na vydanie reedície prvý troch albumov pod vynoveným názvom Margecany. A majú ho dokonale vypilovaný.

"Na poslednom koncerte sme zistili, že to už vieme zahrať, takže by sme to zbytočne menili. Užijeme si to tak, ako to je. Tak nás to baví, je to dobre poskladané a užívame si to aj s tým, že už nemusíme čumieť do papiera, ktorá pesnička nasleduje teraz. Sme v dobrom štádiu," opisuje bagitarista hernú pohodu kapely.

Prečítajte si: Chiki Liki Tu-a: 20-ročná kapela je na turné a má plno sviežich prekvapení

Okrem pesničiek, ktoré Chiki Liki Tu-a na svojich koncertoch nehrávajú, pripravili pre návštevínkov aktuálnej šnúry mnohé prekvapenia počas koncertov aj veľké elektro finále. "Ľudia túto pesničku nepočuli v inej forme, tak sme sa im snažili nazačiť to, čo ich čaká o desať rokov, keď skupiny budú hrať. Teraz vidia niečo, čo sa hralo pred desiatimi rokmi, ale toto je to, čo uvidia o desať rokov s heslom 'Budúcnosť je umelá'."

Hudobníci si užívajú aj samotné prejazdy na jednotlivé koncerty, keďže s nimi okrem dvorného zvukára Riša Rusnáka jazdí aj navrátivší člen Tomáš Paľo. Najlepšie to podľa Martina Višňovského vykresľuje nedávna príhoda: "Prejazd zo Žiliny trval asi hodinu a celá tá hodina končila tak, že sme nemohli vystúpiť z auta pred klubom v Trenčíne, lebo sa strhol myšlienkový pochod, ktorý bol nekonečný, a smiali sme sa tak, že sa nedalo reagovať na nič iné. Vykládka auta trvala dlhšie ako cesta samotná." 

Chiki Liki Tu-a odohrajú posledné dva koncerty slovenskej časti turné už tento víkend 16. a 17. októbra Bratislave a ďalej budú pokračovať koncertami v Poľsku a Slovinsku.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Počúvajte album Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. na Deezeri:



Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér kapely.

Foto: archív Chiki Liki Tu-a

Súvisiaci interpreti: Chiki Liki Tu-a