Prvý november sa blíži a napätie fanúšikov The Cure narastá každou odhalenou skladbou očakávaného albumu Songs Of A Lost World. Šestnásťročné čakanie sa chýli ku koncu a Robert Smith už teraz veľmi otvorene hovorí o ďalších plánoch formácie. Verní fanúšikovia budú odmenení sériou koncertov. The Cure sa plánujú vrátiť na turné na jeseň budúceho roka a neodísť z pódií až do roku 2028, kedy oslávia 50 rokov svojej existencie.

Ale pozor! Ešte predtým chcú zverejniť ďalší štúdiový album, ktorý je prakticky dokončený už teraz. Robert Smith dokonca hovorí o prácach na treťom novom albume. "Budúci rok začneme znova," povedal Smith v rozhovore s Mattom Everittom, ktorý je zdieľaný na oficiálnej webovej stránke kapely. "Vážne, musíme dokončiť druhý album. Budúci rok sme sa chystali hrať na festivaloch, no potom som sa rozhodol, že budúce leto nebudeme  hrať vôbec. Najbližšie, kedy vyjdeme na pódium, bude jeseň budúceho roka."

"Ale potom budeme pravdepodobne hrať, celkom pravidelne, až do nasledujúceho výročia - výročia v roku 2028 výročia! To je na obzore. O tom z roku 2018 som začal premýšľať koncom roka 2016, mysliac si: 'Mám rok a pol, je to jednoduché!' A predsa sa mi to nepodarilo stihnúť včas. Teraz začínam rozmýšľať: '2028, musím si veci upratať', takže dokumentárny film a podobné veci."

Plány The Cure však odvážne siahajú ešte ďalej. V roku 2029 oslávi Robert Smith 70 rokov. Zároveň to bude rok, v ktorom si kapela pripomenie 50. výročie svojho debutového albumu. V rozhovore priznal, že je to ešte ďaleko, no už teraz vie, čo chce kapela robiť v tomto medziobdobí. Hrať čo najviac koncertov. "Mám to rád. Posledných 10 rokov hrania koncertov bolo tých najlepších 10 rokov v kapele. Prekonáva to ostatných 30 rokov! Bolo to skvelé."

"Za celý ten čas sme nemali nový album, hrali sme 130 alebo 150 rôznych skladieb, pretože sme sa zmenili na živú kapelu, ktorá čerpá zo svojho katalógu. Môžeme ísť von a hrať predstavenia a každý večer môžeme hrať dve hodiny 30 skladieb a vždy úplne iné skladby. V tom je sloboda," dodáva frontman.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)