Česká kapela Mig 21 zverejnila videoklip k singlu Kalhotky si sundej, ktorý patrí medzi najobľúbenejšie piesne z jej ostatnej štúdiovky Album (2014). Klip zachytáva niekoľko žien pri rôznych činnostiach natočených technikou slow motion. Výsledkom je zaujímavá a vizuálne estetická skladačka krátkych akcií, ktoré voľne dopĺňajú text piesne.

"V dobe rýchlych strihov sme sa uchýlili k spomaleným záberom, ktoré detailne sledujú emócie dievčat a žien, ktoré sme vyberali počas tohtoročného leta. Réžie sa ujal náš kamarát Jaroslav Fuit, ktorý nakrútil klip k piesni Malotraktorem," uviedol bubeník skupiny Jan Hladík.

Členovia kapely pri príležitosti nového singla zavtipkovali aj na tému dámskych nohavičiek, ktoré im fanúšičky hádžu na pódium práve počas hrania tejto skladby na koncertoch. "Nohavičky nám hádžte aj naďalej! Triedime ich podľa farieb, veľkosti a kvality materiálu. Tie najteplejšie sú okamžite venované vybraným ženám v núdzi a z tých ostatných postupne vznika artefakt s vysokou úžitkovou hodnotou, teda nohavičkové odhlučnenie našej skúšobne. Ďakujeme," cituje kapelu iDnes.cz.


Mig 21 vznikli v roku 1998. Formáciu okrem bubeníka Jana Hladíka tvoria spievajúci herec Jiří Macháček, gitarista Tomáš Polák, basgitarista Adam Stivín a hráč na klávesy a trúbku Pavel Hrdlička. Na konte majú okrem najnovšej platne Album aj štúdiovky Snadné je žít (2001), Udělalo se nám jasno (2002) a POP POP POP (2004) či živák Mig 21 & Lelek Orchestra-Naživo (2009) a výberovku Best Of (2006). 

Zdroj: SITA, iDnes.cz
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Mig 21