Nepatrí k umelcom, ktorí by na Youtube lámali rekordy sledovanosti a obsadzovali vrchné priečky predajnosti mimo svojej rodnej krajiny, no keď si ho raz vypočujte, budete ho chcieť vidieť naživo. Multiinštrumentalista, skladateľ, textár a producent Bernhoft je totiž zosobnením hudobného talentu. 4. februára 2019 vás o tom príde presvedčiť do Bratislavy.

Jarle Bernhoft, používajúci ako umelecké meno len priezvisko Bernhoft, je nórsky hudobník, ktorého by sme vďaka jeho štýlu a muzikantskej všestrannosti mohli prirovnať k britskej pop-jazzovej hviezde Jamiemu Cullumovi. Jarleho skladby na pomedzí jazzu a R&B sú podobne chytľavé a svojím umením a energiou na koncertoch dokazuje, že sa pre hudobné pódiá narodil.


Svoj sólový debut s názvom Ceramik City Chronicles  vydal ešte v roku 2008 a dostal sa s ním na štvrté miesto nórskeho albumového rebríčka. O dva roky neskôr vyšiel na trh s koncertným dvojalbumom 1:Man 2:Band, pričom prvá polovica nahrávok je zo sólového koncertu a zvyšok je z vystúpení s kapelou na prevažne jazzových festivaloch.

Druhá štúdiovka Solidarity Breaks (2011) mu priniesla prvenstvo v nórskom rebríčku albumov a za tretí album Islander (2014) bol dokonca nominovaný na Grammy v kategórii Najlepší R&B album. Jeho tvorba vychádza z jazzu a R&B, no prináša aj ľahko zapamätateľné popové melódie, čoho dôkazom je napríklad hitový singel Come Around.


Jeho najnovší album Humanoid, ktorý vyšiel v auguste tohto roka, vznikol v spojení s kapelou The Fashion Bruises, je ešte popovejší. Opäť však nejde o žiadny trendy zvuk prikrášlený na počítači - pesničky sú založené na emóciách a poctivej hudbe, ktorá najlepšie funguje naživo.

Bernhoft sa v Bratislave predstaví 4. februára v Majestic Music Clube a určite sa je na čo tešiť!

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk (zdroj: XL promotion)
Foto: PR