Ubehli skoro štyri roky od vydania druhého albumu Vlčí srdce. Skupina si upevnila svoje postavenie nielen na českej scéne, ktoré potvrdzovala stovkami koncertov. Jelen tak aktuálne zakončuje jednu etapu svojej úspešnej existencie spolu so singlom a videoklipom Jediný co chci a oznamuje tak, že na koniec januára 2021 pripravuje vydanie svojho tretieho albumu.

Už prvé skladby z pripravovaného albumu napovedajú o množstve zmien, na ktoré sa môžu poslucháči tešiť. "Máme za sebou skvelé sedemročné obdobie, kedy sme mnohokrát precestovali krížom krážom celú republiku a snažili sa rozdávať radosť muzikou. Po koncertoch sa stretávať s našimi fanúšikmi. To bol vždy náš sen," hovorí spevák a hlavný autor skupiny Jindra Polák.

Tento rok musela skupina nedobrovoľne pribrzdiť a zrušiť až 70 koncertov "Nečakane sa nám vytvoril časový priestor, ktorý sme sa rozhodli využiť na dopracovanie a na natáčanie nových piesní. Myslíme si, že žánrom, ktoré nás inšpirovali sme už dostatočne splatili dlh. Sme starší a skúsenejší, ale tvorivej energie máme viac, ako kedykoľvek predtým. Cítime, že nastal čas sa vrátiť do súčasnosti. Soundom kapely, ale aj obsahom našich piesní," dodáva Polák, ktorý sa producentsky v spolupráci s Martinom Ledvinom podieľal na konečnom zvuku nového songu.


Jediný co chci je prvým singlom z pripravovaného albumu skupiny Jelen. Pomyselne ním otvára novú etapu skupiny, ktorá oslovuje poslucháčov naprieč generáciami. Videoklip režíroval Ondřej Urbanec. "O našom novom albume hovoríme interne v kapele ako o návrate do súčasnosti. V tomto duchu sme hovorili aj s režisérom Ondrejom Urbancom. Nechceli sme video s príbehom, chceli sme len hrať a užiť si natáčanie. Prvýkrát v ateliéri. Prvýkrát s naším novým bubeníkom Vítkom," uvádza spevák Jindra Polák.

Režisér ho dopĺňa: "Na natáčanie sme využili ateliér Loft Bubny, kde nás už pri obhliadkach zaujal hippies karavan, ktorý sme sa rozhodli použiť pri natáčaní. Je to auto, ktoré symbolizuje slobodu, a ten pocit uvoľnenosti sme sa snažili dostať aj do výsledku našej práce." A dodáva: "Nie je ľahké režírovať osemčlennú skupinu hudobníkov. Bola to moja prvá skúsenosť s takýmto "ansáblom". Narazil som však na priateľskú partiu profesionálov, ktorí si až neuveriteľne uchovali obrovskú energiu a zároveň pokoru k tomu čo milujú. K muzike."

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music.