Romantický, nostalgický, divoký, silný, motivačný. Aj týmito slovami Veronika Adamičková alias Ronie opisuje svoj nový album, ktorý v piatok 10. novembra pokrstila v bratislavskom Hopkirk Clube. Album nesie názov Roniemoon, vznikal tri roky a odkazuje na svetoznámych interpretov, ktorí speváčku formovali.

Krst nového albumu, ktorý má v sebe nádych popových "nultých" rokov, sa niesol vo veľkom štýle. V známom bratislavskom klube sa spoločne s Ronie zabávali nielen jej fanúšikovia, ale aj Dominika Mirgová či Matúš Kollárovský alias Yael, ktorí si na krste s kolegyňou aj zaspievali.

Yael a Ronie, krst albumu Roniemoon, 10.11.2023 Zdroj: Jozef Buhaj

Názov albumu Roniemoon odkazuje na speváčkin vzťah k Mesiacu. "Fascinoval ma od detstva. Mám ho dokonca aj vytetovaný. Vždy som bola viac nočný ako denný človek. Niekedy som si v noci písala priania na papier popri tom, ako som sledovala Mesiac a v hlave vymýšľala svoju najkrajšiu možnú budúcnosť. Nie náhodou je na albume dvanásť pesničiek. Je to paralela k dvanástim mesiacom v roku," hovorí Ronie o svojej čerstvej hudobnej novinke.

Na albume okrem samotnej Ronie pracovalo viacero producentov a hostí. Hlavným producentom je Martin "Maxo" Šrámek, ktorý je aj speváčkin priateľ. Spolupracovali na ňom aj Maxo Mikloš, Adrián Líška, Miroslav "Horso" Horský a Erika Rein, ktorí spolu s Dominikou Mirgovou a Yaelom album aj pokrstili.

Ronie, krst albumu Roniemoon, 10.11.2023 Zdroj: Jozef Buhaj

Pozrite si viac fotografií z krstu albumu Roniemoon

Na albume hosťujú v troch skladbách hviezdne mená slovenskej a českej scény Kali, Monika Bagárová a Dominika Mirgová. Väčšinu textov na albume si Ronie napísala sama. "Je to niečo, čím sa prihováram svojim ľuďom a verím, že aj preto počúvajú moju hudbu," dodáva. Textovo na album v rámci spolupráce prispeli aj Kali a ADiss.

"Každá skladba vystihuje inú časť mojej osobnosti a mojich pocitov. Taktiež moje spolupráce sú niečím magické. Odporúčam vypočuť si celý album. Verím, že si každý nájde tú svoju skladbu, ktorá mu prehovorí do duše," hovorí o novinke speváčka. Ako dodáva, už čoskoro začne pracovať na plánovaní a príprave turné k albumu. Fanúšikovia sa naňho môžu tešiť už na jar 2024.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Andrea Pivarčiová. Správu sme upravili.