Frontman americkej kapely Pearl Jam Eddie Vedder vydá už o necelý mesiac sólový album s názvom Earthling. Na pripravovanej nahrávke, ktorú produkoval Andrew Wyatt, sa podieľali viacerí známi hudobníci. Spolu s ich menami zverejnil hudobník aj nový singel Brother The Cloud.

V priebehu minulého roka vydal Eddie Vedder z pripravovanej albumovej novinky dva single. Septembrový pilotný singel Long Way a nežnú baladu The Heaves, s ktorej vydaním v novembri zároveň oznámil dátum 11. február ako deň vydania nového sólového albumu.


V piatok zverejnil už tretí singel Brother The Cloud a spolu s ním aj mená hudobníkov, ktorí sa podieľali na očakávanej albumovej novinke, ktorá ponúkne trinásť skladieb. Už teraz je známe, že v skladbe Picture hosťuje Elton John. Ďalšími účinkujúcimi na albume sú Stevie Wonder aj Ringo Starr, hoci ešte nie je známe, do ktorých piesní prispeli.

Album Earthling sa môže pochváliť aj spoluprácou s írskym skladateľom Glenom Hansardom, bubeníkom Red Hot Chili Peppers Chadom Smithom a ich bývalým gitaristom Joshom Klinghofferom. Špeciálne miesto na zozname hostí patrí Eddieho zosnulému otcovi Edwardovi Seversonovi Jr., ktorého vokál, použitý zo starej hudobnej nahrávky, vložil Vedder do aktuálneho singla Brother The Cloud.


Zoznam skladieb na albume Earthling:

1. Invincible
2. Power of Right
3. Long Way
4. Brother the Cloud (feat. Edward Severson Jr.)
5. Fallout Today
6. The Dark
7. The Haves
8. Good and Evil
9. Rose of Jericho
10. Try
11. Picture (feat. Elton John)
12. Mrs. Mills
13. On My Way

Autorka: Miroslava Rabčanová (zdroj: Nme.com)
Foto: Facebook.com/EddieVedder

Súvisiaci interpreti: Eddie Vedder