V januári 2023 informovala produkčná spoločnosť Lionsgate verejnosť o tom, že v pripravovanom životopisnom filme o kráľovi popu stvárni Michaela Jacksona jeho synovec Jaafar Jackson. Rok po zverejnení hereckého obsadenia oznámili tvorcovia filmu dátum jeho vydania. Poznačte si dátum 25. apríla 2025.

Režisérom filmu je Antoine Fuqua, ktorý chce svetu ukázať podobnosť medzi Michaelom Jacksonom a jeho synovcom. "Je neskutočné, ako veľmi je ako Michael. Znie ako on, tancuje ako on, spieva." Producentom filmu je Graham King, ktorý pracoval aj na oscarovom filme o Freddiem Mercurym a skupine Queen Bohemian Rhapsody.

"Bol som uchvátený tým, ako zosobňuje dušu a osobnosť Michaela Jacksona," tvrdí King, pre ktorého bol Jaafar Jackson jediným vhodným človekom pre túto rolu. "Beriem to s pokorou a som poctený, že môžem oživiť príbeh môjho strýka Michaela," reagoval dvadsaťsedemročný Jaafar na Instagrame.

Podľa oficiálnych vyhlásení filmového štúdia sa bude film zaoberať všetkými oblasťami spevákovho života. "Michael prinesie divákom strhujúce a úprimné zobrazenie brilantného, ​​no zároveň komplikovaného muža, ktorý sa stal kráľom popu. Film predstavuje jeho triumfy a tragédie v epickom, filmovom meradle – od jeho ľudskej stránky a osobných zápasov až po jeho nepopierateľného tvorivého génia, ktorého príkladom sú jeho najikonickejšie výkony."

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)