Na Facebooku sa prednedávnom objavila novinka v podobe online prenosov, ktoré je možné sledovať naživo prostredníctvom streamovania na tejto sociálnej sieti. Už zajtra sa uskutoční zatiaľ najdrahší online prenos na Slovensku. Krst albumu Nový človek (2011) slovenského rapera Majka Spirita si budú môcť fanúšikovia pozrieť doma vďaka prenosovému vozu v hodnote približne 3 milióny eur.

Prenosový voz príde na Slovensko z Českej republiky a primárne sa využíva na podstatne väčšie produkcie pri televíznych projektoch. V minulosti bol využívaný napríklad na projekt Československo má talent, a taktiež bude použitý aj pri priamom prenose z udeľovania hudobných cien Slávik 2012.

"Ide o 24-kamerový HD prenosový voz. Takýchto zariadení v našom okolí nie je veľa. A sme radi, že sa nám podarilo zabezpečiť takúto techniku práve na túto konkrétnu akciu," prezradil Radoslav Tóth zo spoločnosti, ktorá prenos zabezpečuje. Obrovský prenosový voz má dĺžku 16 metrov a široký je 5 metrov. Náklady na prenájom takéhoto vozu sú približne 30-tisíc eur.

"Je to fantastický pocit, že môj krst bude aj online. K dispozícii bude najšpičkovejšia technika v Česku a Slovensku a verím, že sa nám podarí dať dokopy dostatok materiálu aj na DVD," teší sa z profesionality prenosu Majk Spirit, čím zároveň prezradil, prečo bude jeho krst snímaný takouto drahou technikou.

Keďže nakrútený materiál bude použitý na DVD, štvrtkové vystúpenia Majka Spirita a hostí ako Otecko a Cigo (H16), Vec, Moja Reč, Suvereno, Rytmus, Zverina či Shomi nebude možné nájsť v žiadnom archíve na internete. Bude ich možné vidieť len v priamom prenose a neskôr na spomínanom DVD nosiči.

Živý prenos z krstu albumu Nový človek, ktorý sa uskutoční zajtra v bratislavskom divadle Ateliér Babylon, bude možné sledovať na www.ziveprenosy.sk. Prenos sa začne 16. februára 21:00.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production.

Foto: Exwex a.s. (1-3), SITA/Marián Peiger (4)

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit