Sviatok zaľúbených priniesol dve svetové premiéry plné šarmu, zvodnosti a vášne. Prvou bola Lana Del Rey, ktorá v bielych šatoch na červenom pozadí ospevuje štvorkolesového dravca. Neskôr podobne ladený klip zverejnil aj čiernobiely ženáč Justin Timberlake približujúci proces tvorby nového singla a prípravy vystúpenia.

Iba s párhodinovým vzájomným časovým odstupom mali premiéru dva dlho očakávané videoklipy. Pozornosť na sviatok sv. Valentína patrila Justinovi Timberlakeovi a dlho očakávanému odhaleniu videoklipu comebackového singla Suit & Tie, v ktorom mu sekunduje Jay-Z. Novou "videoklipovou reklamou" Burning Desire však fanúšikov potešila aj Lana Del Rey. Po spojení s odevnou značkou H&M v klipe Blue Velvet tentoraz robí promo novému typu áut značky Jaguar.

Oba "valentínske" videoklipy majú aj niekoľko ďalších spoločných menovateľov - slávnych filmových režisérov, zobrazenie spevákov na pódiu a "cestovanie v čase", konkrétne do šesťdesiatych rokov. Z toho vyplýva aj takmer identická atmosféra vizuálov, hoci skladby okrem erotického podtónu veľa spoločného nemajú.

Spaľujúca vášeň k autu

V trojminútovom krátkom videu od režiséra kultových sci-fi filmov Riddleyho Scotta je možné vidieť stúpajúci hviezdu sadcoru v londýnskej plesovej sále Rivoli Ballroom. Tu do mikrofónov príznačných pre začiatok druhej polovice 20. storočia spieva Lana svoj iTunes bonus Burning Desire z jej poslednej nahrávky – Born To Die: Paradise Edition (recenzia). Režisér Votrelca, Blade Runnera či Gladiátora však prerušuje jej vábenie a túžobné popevky retro snímkami a, "prekvapujúco", zábermi na auto.

Aj keď skladba začína rovnako pomaly, ako ostatná tvorba 26-ročnej Newyorčanky, má netradične rýchle tempo. To nastupuje pri slovách textu: "Jazdím rýchlo, vietor vo vlasoch, ženiem ťa do medzí, lebo mi je to jednoducho jedno...". Práve vďaka tomu sa romantická nahrávka s erotickým nádychom môže stať soundtrackom pre rýchle kolesá a rozbehnutý motor. 

Lana Del Rey – Burning Desire                  

Oblek, viazanka a šou

Justin Timberlake v comebackovom singli tiež zvolil zmenu hudobného štýlu, dokonca ešte radikálnejšiu. Ponechal si svoj falzet a R&B so soulom, avšak osadil ich do 60. rokov. Tomu prispôsobil aj svoj vzhľad, pozval nového "parťáka" a nápad pre nový singel bol hotový.

Aspoň takto približuje proces tvorby singla Suit & Tie David Fincher. S ním sa Timberlake pozná aj vďaka Social Network – filmu o Facebooku, na ktorom obaja participovali. Známy režisér pridáva aj originálnu choreografiu a neopomenul ani tanečnú exhibíciu príznačnú pre každé video charizmatického speváka, ktorá je pastvou pre oči aj v čiernobielom prevedení.

Justin Timberlake ft. Jay-Z – Suit & Tie

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube - koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake, Lana Del Rey