Bratislavská formácia Bullet Holes a speváčka Dorota Dutková alias Dory, známa z kapely The Gang, predstavujú singel Ostalo len ticho. Ku skladbe, ktorej realizácia trvala viac ako rok, zverejnili aj videoklip, ktorý vznikal v priestoroch hotela Pod Lipou v Harmónii.

"Táto pieseň je naše 'konečne'. S kapelou Bullet Holes sa poznám už niekoľko rokov a s Peťom sme sa chystali niečo navariť už dlhšiu dobu. Túto pieseň sme zložili z lásky k dobrej hudbe a nádeje z priateľstva. Spoluprácu s touto kapelou si budem navždy hlboko ceniť," hovorí Dory o spolupráci. Finalizovanie skladby trvalo vyše roka, komplikovala ho pandémia a tiež štúdium Dory v Londýne. Napokon sa ju podarilo nahrať v štúdiu Juraja Kupca, pod jeho producentským dohľadom, počas jednej krátkej letnej návštevy Slovenska.

Vizuálne stvárnenie skladby si vzalo pod patronát známe POP Studio vedené Viktorom Cickom, ktoré sa podieľalo na viacerých oceňovaných klipoch slovenských autorov. Ich kreatívny prístup a prácu si pochvaľuje aj Dory. "Bolo nám hneď jasné, že tak osobná pieseň bude potrebovať aj osobný klip, ktorý sa nám podarilo dať dokopy istú januárovú nedeľu s pomocou umeleckých zdatností POP studia a krásami hotela Pod Lipou v Harmónii. Teraz už nám ostáva len dúfať, že si ju budeme môcť spievať nielen sami so sebou, ale aj s tými, ktorým sa bude páčiť. Od nás pre vás, od srdca do ucha."


V textoch Bullet Holes nájdu poslucháči rôzne témy, ktoré sa týkajú ich rovesníkov a ich životov. K tejto skladbe líder a spevák kapely Peter Horony pridáva krátky opis: "Pieseň je o vzťahu dvoch ľudí, ktorí sa vyrovnávajú s pocitom, že spolu nezostanú, pretože okrem vzájomnej vášne a túžby v ich vzťahu nič iné nefunguje. Napriek tomu dúfajú v porozumenie a prajú nádej a lásku tomu druhému. Inšpiráciou pre túto skladbu boli rozpadnuté partnerstvá, ktoré končia nenávisťou a intrigami. Chceli sme poukázať na to, že rozchod nemusí vždy skončiť takto, pretože každá láska, aj keď stratená, v nás niečo zanechá, a je oslobodením tomu človeku odpustiť a popriať mu, aby v živíte našiel to, čo hľadá. Pieseň je o nádeji, láske a odpustení."

Kapela Bullet Holes je scéne od roku 2014. Prešla viacerými personálnymi zmenami na poste gitaristu, pevné jadro však tvorí Peter, Gabo a David. Štvrtým novým členom je Bali a všetci veria, že to tak zostane nadlho. Kapela má za sebou debutový album Perfektný svet, viacero hudobných ocenení a teraz pripravuje a nahráva svoj druhý album. Dory - spevácky talent a joplinovský chraplák už ocenili poslucháči z jej pôsobenia v rock'n'rollovej formácii The Gang. Jej jedinečný hlas a osobnosť púta záujem nielen slovenských, ale aj zahraničných poslucháčov a hudobnej kritiky.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Roland Koncz z vydavateľstva Slovenské hudobné fórum, o.z. Text správy sme upravili.