Gitarista už neexistujúcej legendárnej kapely R.E.M. Peter Buck pripravuje sólový album. V rozhlasovej relácii Seattle Sounds to potvrdil hudobník Scott McCaughey, Buckov blízky priateľ, ktorý s ním hral v skupinách R.E.M, The Venus 3 a The Baseball Project.

McCaughey tiež naznačil, že Buck možno bude na nahrávke aj spievať. Zatiaľ nie je známe, či gitarista album dokončí a vydá. Ak by sa tak stalo, zvažuje možnosť, že sa bude predávať len ako vinyl.

Sólový album Petera Bucka bude pravdepodobne prvou nahrávkou, ktorú vydá niektorý z troch členov R.E.M. od ich minuloročného ukončenia činnosti. Frontman Michael Stipe podľa jeho slov nemá o nahrávanie záujem a Mike Mills zatiaľ žiadne plány na nový projekt neoznámil.

Skupina R.E.M., ktorú za jeden zo svojich vzorov považoval aj Kurt Cobain z Nirvany, predala počas 31 rokov na celom svete viac ako 70 miliónov nahrávok. Získala množstvo ocenení vrátane troch cien Grammy a dvoch Brit Awards. V roku 2007 členov skupiny uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V novembri 2011 sa s fanúšikmi po vyše tridsiatich rokoch na scéne rozlúčili výberovkou Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982 - 2011.

Informácie pochádzajú z webovej stránky Rollingstone.com a archívu tlačovej agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Súvisiaci interpreti: R.E.M.