Minulý rok si organizátori festivalu Glastonbury vypočuli kritiku, ktorá súvisela s čisto mužskou zostavou headlinerov. Aj keď vyčítať im posledný koncert Eltona Johna v Británii a vystúpenia Arctic Monkeys a Guns 'N' Roses sa dá iba ťažko, zo svojich chýb sa poučili a tohtoročnému zoznamu vystupujúcich interpretov kraľujú ženy. Hlavnými predstaviteľkami budú Dua Lipa a raperka SZA. Trojicu headlinerov uzatvára formácia Coldplay.

"O tomto momente som snívala celý život. Niečo, čo žilo len v mojich najdivokejších snoch. Som tak nadšená, že vás všetkých uvidím na mojom obľúbenom mieste. Túto noc si budete pamätať. Glasto 4ever," napísala Dua Lipa na sociálej sieti.  

Ženský zastúpenie posilnia PJ Harvey, Avril Lavigne, Jessie Ware, Cyndi Lauper, Camila Cabello aj Aurora. Špeciálny piestor dostane Shania Twain, ktorá si zahrá slot legends. Ďalšími účinkujúcimi, ktorí vystúpia na Pyramid Stage sú LCD Soundsystem, Little Simz, Burna Boy, Michael Kiwanuka, Janelle Monae, Olivia Dean, Paloma Faith a Keane. Na ďalších pódiách sa predstavia Idles, Disclosure, The National The Streets, Two Door Cinema Club, The Last Dinner Party, Jungle, Justice, Bloc Party, Fontaines DC, Yard Act či Arlo Parks a Gossip .

Prvé vstupenky na festival boli pustené do predaja v novembri minulého roka. Vypredali sa za menej ako hodinu. Opätovný predaj zrušených alebo vrátených vstupeniek sa očakáva v priebehu apríla. Podujatie, ktoré hostí viac ako 3 000 účinkujúcich a približne 200 000 návšteníkov, sa bude konať od 26. do 30. júna.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)