Košická rocková skupina Podfuck na svojej Facebook stránke vyhlásila zaujímavú anketu. Svojich priaznivcov aj "náhodných okoloidúcich" sa pýta, na ktorú skladbu z posledného albumu Znamenie by radi videli nový videoklip. Zatiaľ v hlasovaní vedie skladba Názor, ktorá vznikla prearanžovaním staršej pesničky a pridaním saxofónu.

Kapela pritom len prednedávnom skupina natočila svoj prvý oficiálny videoklip ku skladbe Posledná, ktorý ponúka zaujímavú hru so svetlom, tieňmi, farbou a detailné zábery členov kapely. 


O ďalšom klipe môžu fanúšikovia rozhodnúť v ankete na Facebooku. Vyberať môžu spomedzi skladieb na albume Znamenie, ktorý vyšiel vlani v auguste. Po dvoch EPčkach ide o prvú dlhohrajúcu nahrávku, na ktorej kapela priniesla plnší zvuk, pestrejšie aranžmány a ku gitarám pridala aj dychové nástroje. Na albume sa podieľa viacero hostí: saxofón do skladby Názor, ktorá je momentálne najväčším favoritom fanúšikov na nový videoklip, nahral Filip Molčáni a klávesy v skladbe Dosť nahrával Miroslav Felber. Výrazný posun možno badať pri práci s vokálmi, k čomu im dopomohli v piatich skladbách chalani z ďalšej košickej skupiny The Parentals.

Podfuck zo začiatku svojej kariéry písali skladby aj v anglickom jazyku, už druhé EP s názvom Mapa času však naspievali kompletne v slovenčine a v tomto trende pokračujú aj na novom albume. Textami chcela skupina priblížiť svoje pocity a emócie, v ktorých sa strieda optimizmus ich osobného života s obavou zo stavu súčasného sveta. Kapela vznikla v roku 2002 a v súčasnosti pôsobí v zostave Miroslav Terifaj (spev, vokály, gitara, harmonika), Alexander Albert (spev, vokály, basgitara), Michal Šmajda (gitara) a Vladimír Palai (bicie nástroje).


Informácie pre Hudba.sk poskytol za kapelu Podfuck Daniel Hevier ml.

Súvisiaci interpreti: Podfuck