Prednedávnom sme písali o Bacilovi, ktorý kritizoval súčasnú mládež za to, že nedokáže existovať bez internetu. Teraz sa zas o slovo prihlásil Suvereno, podľa ktorého za skazenosť dnešných detí môžu celebrity a ich nezodpovedné správanie. Na domácej scéne predstavili novinky aj Momo a Refew, v zámorí napríklad Eminem, Slaughterhouse či Redman.

Suvereno, ktorý plánuje tento rok vydať nový album, predstavil v utorok videoklip ku skladbe Osprostená mládež. V nej obviňuje celebrity z negatívneho vplyvu na mládež. V texte síce priamo nikoho nemenuje, klip je však plný záberov interpretov ako Miley Cyrus, Justin Bieber, PSY, Chris Brown alebo Conchita Wurst. Zo slovenskej scény nezaradil nikoho, čo je trochu škoda, lebo sme sa mohli dočkať ďalšieho beefu.

Suvereno - Osprostená mládež

Momov ostatný album Za očami je síce stále relatívne aktuálny, no tento petržalský rapper už pracuje na jeho nasledovníkovi. Ten sa bude volať Rival a vyjsť by mal v decembri. Prvým singlom z neho je skladba Atak v produkcii od Grimasa, ktorú Momo predstavil priamo prostredníctvom videa.

Momo - Atak

Mladý český rapper a spevák Refew iba pred týždňom predstavil video ku skladbe Tady vládnu já, no to mu zjavne nestačilo, lebo už tu máme aj vizuál k ďalšiemu tracku z jeho debutového mixtapeu Z místa. Tentoraz ide o pohodovú vec Nechci víc, v ktorej sa o refrén postaral Martin Svátek a o produkciu zas DJ Wich. Ten zároveň aj režíroval samotný klip.

Refew feat. Martin Svátek - Nechci víc

Eminem symbolicky na Deň matiek zverejnil video ku skladbe Headlights, v ktorej sa ospravedlnil svojej matke Debbie Mathers za nenávistné texty, ktoré v minulosti napísal na jej adresu. Video vzniklo v Detroite, kde Eminem vyrastal, a režíroval ho známy filmár Spike Lee. Viac o ňom ako aj o samotnej skladbe, v ktorej hosťuje Nate Ruess zo skupiny Fun, si môžete prečítať TU.

Eminem feat. Nate Ruess - Headlights

Eminemovi chránenci Slaughterhouse pomaly pripravujú vydanie nového albumu Glass House, ešte predtým sa však dočkáme mixtapeu House Rules. Na ňom by sa mala nachádzať aj skladba Say Dat Then, ktorú produkoval Nottz.

Slaughterhouse - Say Dat Then

Nový album už dlhšiu dobu pripravuje aj Redman. Konkrétne pôjde o pokračovanie nahrávky Muddy Waters s jednoduchým názvom Muddy Waters 2, na ktorom nájdete aj track Dunfiato. Ten Redman predstavil tento týždeň priamo s videom.

Redman - Dunfiato

Apathy už 3. júna vydá novú sólovku Connecticut Casual, a preto sa z nej logicky rozhodol predstaviť ďalšiu ochutávku v podobe singla The Curse Of The Kennedys, pričom rovnako ako v prípade tej predchádzajúcej s názvom Grand Leveler tak spravil priamo prostredníctvom klipu.

Apathy - Thre Curse Of The Kennedys

Aktívny je aj Celph Titled, Apathyho "kolega" z Demigodz, resp. Army Of The Pharaohs. Ten prispel sólovou skladbou Shots Fired na Vandersliceov producentský album Everything's Awesome.

Vanderslice feat. Celph Titled - Shots Fired

Janelle Monáe prednedávnom nahrala podarenú coververziu piesne Heroes od Davida Bowieho, ktorá vznikla v rámci kampane #FUTBOLNOW spoločnosti Pepsi. Teraz k tejto skladbe vzniklo aj video. Nech sa páči.

Janelle Monáe - Heroes

Duo Jaded Inc. v zložení Mayer Hawthorne a 14KT predstavili ďalšiu ukážku z pripravovaného albumu The Big Knock, ktorý dorazí už 17. júna. Ide o pieseň Monster, ktorú tentoraz neprodukoval 14KT. Ten sa totiž rozhodol použiť beat od zosnulého Dillu.

Jaded Inc. - Monster

Anglický spevák Mr. Hudson sa prezentoval novinkou Step Into the Shadows, do ktorej vokálne prispel aj známy herec Idris Elba. Singel by sa mal nachádzať na Hudsonovom pripravovanom novom albume.

Mr. Hudson feat. Idris Elba - Step Into the Shadows

Dnes sa rozlúčíme pozvánkou na koncert. V stredu 21. mája totiž v košickom klube Collosseum vystúpi americká skupina Onyx. V úlohe predskokanov sa predstaví Wychod Rap Crew v zložení Charakter MC, Dela Grand, Malder, Rousi, Straňanský Rosy a.k.a. Len Erik a DJ B.Eye, na záver zahrá DJ Hlava.

Onyx - Whut Whut

Autor: Miguel Mitchél
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Eminem, Suvereno