V dedinke Hniezdne na severovýchode Slovenska sa už po ôsmykrát chystá veľkolepé otvorenie leta, ktoré si každoročne nenechajú ujsť tisícky ľudí z celého Slovenska. Organizátori Nestville Open Festu pripravili návštevníkom festivalu skutočne bohatý program, ktorý poteší celé rodiny.

Nestville Open Fest 2019 sa uskutoční v prvý prázdninový víkend - 28. a 29. júna - v malebnej obci Hniezdne v okrese Stará Ľubovňa. Hlavnou zahraničnou hviezdou festivalu je idol 80. rokov, anglická speváčka Samantha Fox, ktorá svoju hudobnú kariéru odštartovala v roku 1986 singlom Touch Me (I Want Your Body). Ten je zároveň jej najväčším hitom - dovtedy neznámu blondínku vystrelil na vrchol rebríčkov v 17 krajinách.

Pieseň je dodnes žiadaná, odznela vo filmoch a televíznych šou. Zarezonovala aj v slovenskej verzii šou Tvoja tvár znie povedome, kde Samanthu Fox stvárnil Andrej Bičan a jeho premena pobavila aj samotnú speváčku. Samantha Fox bola tiež modelkou a pravdepodobne najfotografovanejšou britskou ženou v 80. rokoch, pričom nehanbila sa nafotiť aj sériu fotografií hore bez.


Okrem Samanthy Fox nebudú chýbať ani domáce hviezdy. Staršiu generáciu poteší Richard Müller so svojimi najväčšími hitmi, mladí si zase zatancujú na pesničky internetového fenoménu S Hudbou Vesmírnou. Trojica sa preslávila letným virálnym hitom Je nám teplo, ktorý má na Youtube viac ako 17 miliónov prehratí. Dominika, Marek a Sorizzo si vyskúšali aj rolu moderátorov v oboch sériách populárnej folklórnej šou Zem spieva.

Ďalšími domácimi lákadlami sú speváčka Kristína, Peter Cmorik s kapelou či pop-rocková stálica Gladiátor. Prídu aj obidve Simy - aktuálna hviezda slovenského hip-hopu Sima a jeden z najväčších objavov slovenskej pop music tejto dekády Sima Martausová. Fanúšikov rôznych žánrov od rocku cez folklór až po reggae potešia kapely Heľenine OčiNoControl, Rusín Čendeš Orchestra a Akustika. Hity jednej z najslávnejších britských kapiel v histórii zahrá formácia Oasis Tribute.

Nestville Open Fest je rodinným festivalom, preto organizátori mysleli samozrejme aj na deti. V detskom hangári je prichystaných počas celého festivalu množstvo pútavých atrakcií, ako napríklad bublinové či balónové šou, divadielka, kino a veľa animačných aktivít. Prídu aj televízni Oteckovia, ktorí najmenších návštevníkov prenesú do sveta Dobšinského rozprávok. Deti sa môžu tešiť tiež na Mira Jaroša a jeho obľúbené detské hity.


Nestville Ibiza Party na Slovensku

Malebná dedinka pri Starej Ľubovni sa po predchádzajúcich úspešných ročníkoch, kedy návštevníci zažili Oldies párty rádia Vlna a diskotéku Európy 2, zmení tentoraz na pravú Ibiza párty. Nebudú chýbať palmy, piesok, gogo tanečnice, či laserová šou. Skutočnú atmosféru vychýrených exotických diskoték prídu navodiť aj dídžeji, ktorí hrávajú priamo na Ibize - Ray Paeron, DJ Milana, DJ Borra a ďalší.

Ray Paeron je tech-houseový dídžej z Bratislavy a tvorca Youtube relácie CUBEtv i radiovej šou CUBE na rádiu Viva. Pôsobí od roku 2009 a svoju tvorbu vydáva pod značkou Explicit Codec v New Yorku a Opium Muzik v Neapole. Svoje sety odohral na Ibize, v Hong Kongu, Beirute, na Maledivách či v New Yorku.

Júlia, známa pod menom DJ Milana, je sexy, ambiciózna a nezávislá Ukrajinka, ktorej jedinečný štýl si získal nadšencov po celom svete. Svoju kariéru síce v roku 2007 odštartovala najskôr ako herečka a roky pôsobila aj ako profesionálna modelka, no už od detstva ju fascinovali rôzne druhy tanca od latinsko-amerických štýlov až po hip-hop. Ako tínedžerka sa stretla s DJom Viniloffom, s ktorým vytvorila veľmi úspešný projekt s názvom Quattro Hand's Stuff. To ju neskôr inšpirovalo k tomu, aby rozbehla vlastnú hudobnú kariéru. Veľmi rýchlo sa stala jednou z najpopulárnejších ženských dídžejok na Ukrajine a v Rusku. Na jej vystúpeniach nechýbajú exotické zvieratá, ohňová šou, tanec a farebné sexy oblečenie, ktoré si Milana šije sama.

DJ Borra je pôvodom zo Srbska a elektronickej tanečnej hudbe sa venuje dlhé roky. Hral v mnohých kluboch a na festivaloch po boku veľkých svetových mien ako John Digweed, Kolsch, Moobootica, Sander van Doorn, Da Fresh, Oxia, Rank 1, Judge Jules  a ďalší. Vo svojich setoch mieša rôzne štýly house music od deep housu, cez etno až po progressive.

Česko-slovenská dídžejská dvojica Nuff & Lekno pôsobiaca a žijúca priamo na Ibize prinesie na Slovensko svoj špecifický štýl. Stoja za značkou Allergen, ktorú možno počuť na Ibiza Global rádiu, no momentálne je to rezidentná radiová šou na vlnách Mambo radia. Party Allergen bola niekoľko rokov po sebe považovaná za jednu z najvychýrenejších a najvyhľadávanejších nocí v klube Hush na Ibize.

Nestville Ibiza Party Zdroj: PR

Nestville Open Fest sa uskutoční už po ôsmy raz. V minulosti sa na tomto podujatí predstavili napríklad Jean Claude van Damme, Boney M, Rednex či domáce hviezdy ako IMT Smile, Horkýže Slíže, Lucie Bílá, Rytmus, Tublatanka, Kandráčovci a mnohí ďalší. Jediná akcia svojho druhu v regióne severný Spiš sa koná v jedinečnom Nestville Parku, expozícii liehovarníctva a tradičných ľudových remesiel. Názov Nestville Park vznikol spojením slov "nest" (hniezdo) a "ville" (village, dedina) - teda v plnom preklade Hniezdne. Malebná dedinka sa nachádza len 5 km západne od Starej Ľubovne. V okolí je množstvo turistických atrakcií. V minulosti bolo Hniezdne najmenším kráľovským mestom Uhorska a každoročne sa začiatkom leta počas Nestville Open Festu mení na kráľovstvo zábavy, hudby a kultúry.  

Termín konania festivalu: 28. 6. (piatok) - 29. 6. (sobota) 2019 
Miesto konania: Nestville Park, Hniezdne 471, 065 01 Hniezdne 
Web: www.nestvilleopenfest.sk 
Facebook event

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažéka Jana Marczellová. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.