Uploadovanie vlastných coververzií známych hitov na Youtube sa zdá byť čoraz populárnejšie a výhodnejšie, minimálne v zahraničí. Týmto spôsobom sa dostal na výslnie aj ďalší mladík nápadne pripomínajúci kanadskú tínedžerskú hviezdu Justina Biebera. Poznáte už 17-ročného speváka menom Austin Mahone?

Je ešte len na začiatku svojej cesty, no už teraz má Austin Mahone, rodák z Texasu, množstvo mladých obdivovateliek. Hovoria si "mahomies" a začali sa zbierať už v roku 2010, keď spevák zverejnil svoje prvé video na kanáli Youtube. Len čo sa o rok neskôr na internete objavila jeho coververzia piesne Mistletoe od spomínaného Justina Biebera, nevyhol sa porovnávaniu a označovaniu za jeho nasledovníka. Túto "domnienku" podporil aj fakt, že pred necelým rokom podpísal zmluvu s hudobným vydavateľstvom Chase/Universal Republic Records a začal sa pohybovať v okolí zvučných hudobných mien.

Jedným z nich je napríklad raper Flo Rida, s ktorým Austin naspieval pieseň Say You're Just A Friend a za štyri mesiace mal jej klip na Youtube viac ako 22,5 milióna videní. Na veľké pódiá ho zase dostala speváčka Taylor Swift, ktorej predskakoval na desiatich koncertoch počas jej Red Tour k aktuálnemu albumu. Čo sa týka pripravovaného debutového albumu samotného Austina, ktorý by mal vyjsť na jeseň, pomáha mu vychýrený producent RedOne známy zo spoluprác s Nicki Minaj, Lady Gaga či Jennifer Lopez.

Mladý spevák si na konto pripísal aj ďalší úspech s vydaním singla What About Love. Za päť dní od zverejnenia si videoklip pozreli tri milióny zvedavcov a rozpútali debatu o hudobnom smerovaní tohto sedemnásťročného objavu z Ameriky. On sám hovorí: "Väčšina piesní na albume bude znieť ako What About Love, prelom medzi old school a new school, akýsi druh EDM (electronic dance music)." A na porovnávanie s Justinom Bieberom má jednoznačnú odpoveď: "Je to skvelé, Justin je veľmi úspešný a lichotí mi to. Ale chcem, aby mi ľudia dali šancu byť svojským umelcom a aby ma videli najmä ako mňa."


Autorka: Michaela Žureková
Foto: Facebook.com/austinmahoneofficial

Súvisiaci interpreti: Austin Mahone