Odpočítavanie beží, obec Abrahám sa pripravuje na masívny príliv návštevníkov. Nebudú však obdivovať miestne zaujímavosti. Cieľom ich cesty bude 3-dňový festival. Tu je zopár logistických informácií z kuchyne Topfest Slovakia 2023, ktorý sa uskutoční 23. až 25. júna 2023.

Areál RC letiska Abrahám má veľkorysú rozlohu pre konanie takého podujatia, akým je festival Topfest Slovakia. Na tento ročník, ktorý sa uskutoční od 23. do 25. júna, je jeho kapacita nastavená na návštevnosť v počte 15-tisíc ľudí. Do budúcna však letisko a priľahlé pozemky organizátorom umožňujú kapacitu až zdvojnásobiť.

Aj parkovisko pre návštevníkov festivalu je dostatočne veľké na to, aby mali všetci možnosť zaparkovať. V prípade vyššieho záujmu o parkovanie je tu stále rezerva na rozšírenie o ďalšiu plochu. Určite však neurobíte zle, ak si miesto na parkovanie zarezervujete v predstihu. Parkovisko sa otvára už vo štvrtok 22. júna o 18:00 a bude v prevádzke do pondelka 26. júna do 14:00.

Kyvadlová doprava a stanové mestečko

Návštevníci z Trnavy a Galanty majú možnosť využiť kyvadlovú dopravu. Tú organizátori pripravili v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom. Autobusy budú premávať v tridsaťminútových intervaloch v dvoch blokoch smerom do Abraháma a po polnoci naspäť do Trnavy resp. Galanty. Presný harmonogram nájdete TU.

Topfest Slovakia 2023 Zdroj: PR Topfest Slovakia
Množstvo návštevníkov festivalu Topfest Slovakia si ho užije naplno a bude na ňom kempovať. Ak pod stanom, tak v stanovom mestečku, ak v karavane, tak v autokemgingu, ktoré sa otvárajú v piatok 23. júna o 8:00. Toalety na festivale bude prevádzkovať spoločnosť TOITOI, dôraz sa bude klásť na pravidelné čistenie a aby sa pri nich netvorili dlhé rady. Keďže RC letisko Abrahám má pripojenie na úžitkovú vodu, pre návštevníkov budú k dispozícii aj kontajnerové sprchy a umývarky. Stanové mestečko bude návštevníkom k dispozícii najneskôr do pondelka 26. júna do 14:00.

Návštevníkov festivalu chcú jeho organizátori uspokojiť nielen lineupom ale aj gastro zónou. Pri jej príprave bola hlavnou prioritou rýchlosť vybavenia objednávky, teda aby sa v stánkoch štandardne nečakalo viac ako 15 minút. V exponovaných časoch však prirodzene môže vzniknúť väčší nával.

"Odporúčame všetkým návštevníkom, ktorí sa na Topfest Slovakia chystajú, aby si so sebou vzali hlavne veľa dobrej nálady a pozitívne nastavené mysle, aby si mohli užiť tri letné dni v jedinečnej hudobnej spoločnosti," dodávajú organizátori.

Aktuálne informácie o festivale sú dostupné na stránke www.topfestofficial.sk a permanentky aj jednodňové vstupenky kúpite v sieti Predpredaj.sk.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Čurná. Správu sme upravili.