Funkový singel Find A Way je pilotnou ukážkou pripravovaného ôsmeho štúdiového albumu britskej elektronickej formácie. Nahrávka Champion Sounds bude prvou od smrti bývalého frontmana Maxi Jazza, ktorý zomrel vo veku 65 rokov. Faithless zatiaľ nezverejnili dátum jej vydania.

Novinka nezasiahla fanúšikov nepripravených. Už v apríli dala formácia vedieť, že pracuje na nových pesničkách a rozhodne nekončia. "Ako ste si mnohí všimli, sme späť. Niektoré koncerty už boli oznámené, ale leto sme nemohli začať bez malej osobnej poznámky. Maxi zomrel len pred vyše rokom a chýba každý deň. Ďakujem vám všetkým za všetky milé slová podpory v minulom roku. Znamenalo to pre nás naozaj, naozaj  veľa," odkázali fanúšikom Sister Bliss a Rollo.

"Medzitým sme nikdy neprestali (nemohli prestať, nikdy sme nechceli prestať!) robiť hudbu. Dokonca aj počas Maxiho dlhej choroby sme nahrali a vydali album All Blessed a teraz, 8 rokov po našom poslednom živom vystúpení, sa cez leto vraciame na festivalové pódiá a plánujeme niekoľko vlastných vystúpení na tento rok," dodali v príspevku na sociálnej sieti. Prednedávnom ukončili vypredané turné vo Veľkej Británii a Európe a zúčastnili sa aj festivalu Glastonbury.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)