Britská metalová formácia Cradle of Filth sa koncom jesene vráti do Bratislavy. Skupina, ktorá na scéne pôsobí už viac ako 20 rokov, vystúpi vo štvrtok 13. decembra v Majestic Music Clube (MMC). Jej koncert bude súčasťou Creatures from the Abyss tour 2012.

Okrem Cradle of Filth v MMC zahrajú aj God Seed z Nórska, Rotting Christ z Grécka a Dark End z Talianska. V rámci turné zavítajú kapely aj do Prahy (11. decembra) a rakúskeho Welsu (15. decembra).

Cradle of Filth majú na konte deväť štúdiových albumov, zatiaľ posledný s názvom Darkly, Darkly, Venus Aversa vyšiel v roku 2010. Skupina počas svojho pôsobenia na scéne prešla mnohými personálnymi zmenami. V súčasnosti jej zostavu tvoria: Dani Filth (spev), Paul Allender (gitara), James McIlroy (rytmická gitara), Martin "Marthus" Škaroupka (bicie nástroje), Caroline Campbell (klávesy, vokály) a Daniel Firth (basgitara).

Kapela sa v Bratislave naposledy ukázala v apríli 2009, kedy vystúpila v DK Dúbravka. V roku 2006 patrili Cradle of Filth k hviezdam festivalu Topvar Rock fest, ktorý sa konal na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. 

Cradle of Filth - The Death of Love

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/cradleoffilth

Súvisiaci interpreti: Cradle Of Filth