Open Air Festival Music City Košice 2012 prinesie 17. – 18. augusta do metropoly východu exkluzívne podujatie, ktoré v priebehu dvoch dní ponúkne dvadsaťosem hodín skvelej hudby.

Jednou zo záruk nadštandardného hudobného zážitku bude aj unikátne elektroswingové teleso Parov Stelar Band  kombinujúce house, elektro, drum and bass s jazzom a swingom v štýle 20. až 40-tych rokov. Frotmanom rakúskej zostavy talentovaných muzikantov je Marcus Füreder z rakúskeho Linzu, pre fanúšikov kvalitnej nekomerčnej hudby známy pod pseudonymom Parov Stelar. 

„Na našom traileri k turné k albumu The Princess jedna žena o nás hovorí „Takto by som definovala muziku'', čím sa cítim určite poctený,“ komentoval vzťah medzi kapelou a fanúšikmi Marcus Füreder, pričom nezabudol pripomenúť ani atmosféru počas koncertov na Slovensku. Podľa jeho slov boli všetky tri akcie u nás úžasné, preto sa už Košíc nevie dočkať.

„Na Slovensku sme sa vždy stretli so skvelým publikom. Presne viete, ako pripraviť správnu náladu počas celej noci, z čoho má zážitok aj kapela. Preto sa môžete tešiť na silnú live šou s množstvom nových piesní z nášho posledného albumu The Princess. Očakávajte elektrizujúcu noc!“ zdôraznil Parov Stelar.

Parov Stelar - Matilda

Piatkovú Dance Arenu rozpáli ako prvá Viktoria Metzker. Sexi playmate of Hungary 2007 inklinovala k hudbe od malička. Pod patronát si ju v roku 2007 vzal DJ Junior a postupne ju zasvätil do tajov house music. Viktoria dnes na vlnách maďarského rádia moderuje reláciu Ministry of Sound so 100-tisícovou počúvanosťou. Kombinácia sexappealu a nadania mixovať v štýloch house, tech house a progressive ju nominovala nielen na všetky prestížne party v Európe, ale obdiv si získala aj v Kanade, USA, Brazílii, či Austrálii. 

„Som rada, že sa stretneme na jednej z najlepších akcií na Slovensku. Príďte s nami zažiť skvelú party, určite sa spolu výborne zabavíme. Obrovskú dávku energie mám pripravenú pre všetkých, preto sa teším na plnú Steel Arenu, ktorá síce slúži hokejistom, ale v piatok vám nebudú prechádzať zimomriavky po chrbte z ľadu, ale od mojej šou,“ dodala s úsmevom Viktoria Metzker.  

Na Music City Košice 2012 okrem spomínaných hudobníkov vystúpia aj Marián Čekovský Band, Para, The Discoboys, Peetbo, LeRa, Peter Bič Project, IMT Smile, či bristolská formácia Kosheen. Lístky na festival si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal.

TV Spot na Music City Košice 2012

Viac informácii získate na www.musiccitykosice.sk.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér podujatia Imrich Makó 

Foto: Ore Pole PR

Súvisiaci interpreti: Parov Stelar