Americká speváčka Lady Gaga zverejnila lyric video k novému singlu Applause. Ten bola prinútená zverejniť skôr ako plánovala, pretože na verejnosť unikali ukážky skladby. Samotný videoklip nakrúcala v losangeleskom gej bare a vystupuje v ňom množstvo tanečníkov v rôznych kostýmoch.

Pieseň Applause je podľa speváčkiných slov inšpirovaná podporou fanúšikov, ktorá jej pomohla nazbierať sily a napriek zdravotným ťažkostiam dokončiť turné Born This Way Ball. "Ku koncu turné som už bola fyzicky na dne," vysvetlila Lady Gaga. "Každý umelec, ktorý máva svetové turné, vám povie, že sa jeho telo musí vyrovnať s ohromným množstvom stresu. Ja som len nerozumela, čo nie je v poriadku, pretože som tvrďáčka a mám vysoký prah bolesti," dodala.

Lady Gaga nový singel po prvý raz naživo predvedie už 5. augusta na udeľovaní MTV Video Music Awards. Novinka predznamenáva album ARTPOP, ktorý sa spolu so špeciálnou aplikáciou dostane na trh 11. novembra.

Dvadsaťsedemročná speváčka v súvislosti so singlom Applause nedávno vyvolala polemiku, keď prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter vyzvala fanúšikov, aby si z neho kúpili viacero kópií. Tých, ktorí tak urobili, následne zaradila do súťaže, v ktorej mohli vyhrať zájazd na jej koncert v Londýne.


Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk), archív Hudba.sk
Foto: Facebook.com/ladygaga

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga