Beatmaker Creame má za sebou spoluprácu s veľkou časťou českej rapovej scény, pracuje na albume Away od roku 2013. "V ten moment som začal uvažovať o vlastnom albume a začal dávať hudby bokom. Zhruba 1500 beatov som vybral 15 najväčších srdcoviek, ktoré sa prepracovali na finálny projekt. Nepoužívam sample, takže celý album bude prehliadka vlastných nápadov."

Na albume sa objaví veľa zaujímavých mien, svoje skaldby už nahrali Supa, Eliška Černá (ČSMT), Sonia Polak (SuperStar), Peter Farkašovský (SuperStar), Vladis, Dano Kapitán, Andess, Martin Císar, Monika Povýšilová (SuperStar), Thomas G (Roma Boys), Suvereno, Erika Rein a v hre je ešte Šorty a Boy Wonder a Kristina Tran.

Album bude prierezom viacerých hudobných štýlov, ako trueschool, trap, orchester, pop, rnb, ale objaví sa aj dnb vec, pričom zaujímavosťou je to, že celý album je hraný, bez použitia samplov. Po predchádzajúcich dvoch singloch, rockovo ladenej skaldbe s Eliškou Černou a oldschool Vibe sa Soniou Polak nasleduje tretí, ktorý bude dôstojne reflektovať charakter celého albumu, ktorý sa ponesie v melancholickej-filozofickej atmosfére, tentoraz v modernejšom trapovom zvuku.


Ide o singel s Andessom, členom labelu OG, ktorý bol ideálny kandidát pre track s filozofickým až duchovným nádychom. "S Andessom som veľakrát spolupracoval v minulosti a vždy sa osvedčil ako prvotriedny lyrik, navyše zdieľame podobné vnímanie sveta, ktoré sme sa snažili opísať v singli," dopĺňa Creame.

O grafiku a lyric video sa postaral Daniel Kapusta a o finálny zvuk slovenských zvukár Ján Zborovjan (Audio Wizzards), ktorý sa postará o master celého albumu. Nasledovať budú single s Vladisom a Danom Kapitánom a keďže sa blíži koniec leta, letný hit s členom skupiny Roma Boys Thomasom G a Monikou Povýšilovou. Album vyjde do konca roka a objaví sa na všetkých digitálnych platformách.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš "Creame" Rapant. Text správy sme upravili.

Foto: Facebook.com/thecreameone