Multižánrový festival Cibula Fest, ktorý sa každoročne koná na letisku v Holíči, opäť posúva svoje vlastné hranice. I keď od posledného ročníka uplynulo len pár týždňov, už teraz organizátori pripravujú ten nadchádzajúci a chystajú mnoho noviniek. Vynovený areál, nižšie vstupné, športové aktivity či divoký západ na vlastnej koži.

Siedmy ročník Cibula Festu, ktorý sa uskutoční od 23. do 25. júla 2015, bude zrejme prelomový. Atraktívny hudobný program, ktorého súčasťou bývajú každý rok české a slovenské hudobné hviezdy, bude doplnený o ďalšie zaujímavé aktivity a novinky, ktoré v slovenskom festivalovom kalendári nemajú obdobu.

"Meníme štruktúru areálu i obsah programu. Prehlbujeme myšlienku programu pre rodiny s deťmi a sprístupňujeme výšku vstupného. Napriek nižšej cene vstupeniek oproti minulým ročníkom v celkovom zložení programu nepoľavíme a aj naďalej si budeme udržiavať kredit multižánrového festivalu pre všetky generácie a žánre. Opäť si u nás nájde miesto v jednotlivých zónach a stageoch doslova každý. V priebehu všetkých dní chystáme celodenné aktivity a každé ráno rozbehnú atraktívne cvičiteľky a cvičitelia v sprievode dídžejov," prezradil niekoľko noviniek organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Divoký západ v Holíči

Jednou z noviniek bude aj westernové mestečko inšpirované známym filmom Limonádový Joe, ktoré vytvorí dojem Cibuľového divokého západu. "Nebudú chýbať skutoční indiáni a kovboji na koňoch, streľba z lukov a iné zábavné i divoké aktivity, Trigger Whisky Saloon s lietacími dverami, speváčka Tornádo Lou či podnik Dougha Badmana s legendárnou Kolalokou," dodal Chrenka. Ďalšou novinkou bude prírodné kino, ktoré bude súčasťou westernového mestečka s projekciou všetkých dielov Winnetoua.

Ubytovanie návštevníkov pre rok 2015 bude priamo v areáli formou stanového hotela s kvalitnými sociálnymi zariadeniami a s non-stop prístupom do areálu festivalu. Organizátori aktuálne pracujú aj na zostavení hudobného programu. V minulosti sa na podujatí predstavili obľúbení interpreti z Česka a zo Slovenska ako Kabát, No Name, Čechomor, Desmod, Chinaski, Kryštof, Tomáš Klus, Horkýže Slíže, Divokej Bill, Tři sestry, Slobodná Európa a desiatky ďalších, a preto možno podobne veľké mená očakávať i v roku 2015.

V uplynulom ročníku sa na festivale dokonca prestavil aj zahraničný hosť, synthpopová legenda Alphaville. "Na ich veľkolepé vystúpenie nezabudneme a pre ďalšie ročníky budeme pokračovať v duchu 'Buď Forever Young s Cibula Festom'. Počiatočná cena vstupenky na trojdňový festival v predpredaji pre verných fanúšikov je stanovená na 11 €. Chceme, aby bol Cibula Fest naozaj festivalom pre každého," uzavrel organizátor festivalu.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Dodo Mikláš z Access Production.