Česká stálica Helena Vondráčková, ktorá je na scéne už vyše 50 rokov do Bratislavy chodí rada a často. Najbližšie sa tak stane 17. decembra, kedy vystúpi v bratislavskej Inchebe so svojím vianočným koncertom.

Vlani v septembri jej vyšiel retrospektívny dvojalbum pri príležitosti polstoročia na hudobnej scéne. Nachádza sa na ňom 2 x 20 piesní avšak Helena Vondráčková priznala, že vyberanie bolo veľmi náročné. Niektoré piesne, ktoré sa naň nedostali, dokonca oplakala. 

Decembrový bratislavský koncert nadväzuje na každoročné vianočné koncerty, ktoré sa tešia veľkej poularite v pražskej Lucerne. Organizátori veria, že aj na Slovensku vznikne tradícia vianočných koncertov Heleny Vondráčkovej. V programe, s ktorým pichádza do Bratislavy, zaznejú najznámejšie hity ako Dlouhá noc, Červená řeka, Archimede, v ktorej si aj zabubnuje, Lásko má já stůňu, Sladké mámeníSundej kravatu a množstvo ďalších populárnych megahitov.

Nebudú chýbať ani vianočné melódie, ktoré vyšli v roku 2012 na albume Kouzlo Vánoc. Za slovenského hosťa si speváčka vybrala Petra Cmorika, ktorý si okrem svojich piesní strihne aj duet s českou divou.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Anka Olvecká z VI-AN. Článok bol upravený redakciou.

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Helena Vondráčková, Peter Cmorik