Pohoda je aj tento rok nominovaná v rámci UK Festival Awards v kategórii Najlepší zahraničný festival. V nej sa o hlasy fanúšikov uchádza 64 najlepších európskych festivalov mimo podujatí z britských ostrovov. Okrem Pohody sa v zozname nachádzajú aj festivaly ako Roskilde, Tomorrowland, NOS Alive, Sziget, Open'er, EXIT, Lollapalooza Berlin a mnohé ďalšie.

Svojich festivalových favoritov môžete podporiť do konca októbra prostredníctvom hlasovacieho farmulára, pričom o finálovom shortliste rozhodne kombinácia hlasov fanúšikov a odbornej poroty. Víťazov UK Festival Awards zverejnia na slávnostnom galavečeri, ktorý sa uskutoční 6. decembra v Londýne.

UK Festival Awards
oceňujú v rôznych kategóriách úspechy organizátorov i dodávateľov v oblasti programu, produkcie, inovácií, nových talentov, marketingu, starostlivosti o návštevníkov, stravovania a ďalších. V kategórii pre najlepšie "nebritské" festivaly sa pravidelne objavuje aj Pohoda. V roku 2015 sa aj vďaka hlasom návštevníkov dostala medzi 10 najlepších festivalov v tejto prestížnej ankete.

22. ročník pripomína aftermovie

Deväť mesiacov pred začiatkom Pohody 2019, ktorá sa uskutoční od 11. do 13. júla na trenčianskom letisku, zverejnili organizátori oficiálne aftermovie z 22. ročníka festivalu. Podkladovú pieseň si vybral osobne režisér Pohoda Acoustic Session a aftermovie Boris Šmotlák. Skladba Mixtape, ktorou Jamie Cullum ukončil svoj koncert s fantastickou odozvou návštevníkov, bola jedným z mnohých vrcholov tohto ročníka.

"Zachytiť všetky nádherné situácie v jednom videu nie je možné, aj preto sa v Roadtrip Studiu zamerali na každoročný nespochybniteľný highlight - skvelú atmosféru, ktorú vytvárajú naši najlepší návštevníci," uvádza organizačný tím Pohody.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér festivalu Anton Repka. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR