Na televízne obrazovky sa po 10 mesiacoch vracia relácia 3 pódiá, v ktorej sa hudobník Peter Bič so svojimi hosťami neformálne rozpráva na rôzne témy týkajúce sa ich hudby a života. Hlavným ťahákom relácie z produkcie RTVS je však samotná tvorba hudobníkov a ich spoločné vystúpenia, pri ktorých vznikajú neočakávané, zaujímavé interakcie.

Ambíciou relácie 3 pódiá je mapovať aktuálnu známu i nepoznanú hudobnú scénu predovšetkým na Slovensku, obohatenú aj o hostí z Českej republiky. Na troch pódiách v jednom priestore stoja v jednom čase zástupcovia rôznych hudobných žánrov, dlhoročné hviezdy, ale aj úplní nováčikovia, ktorí majú šancu zaujať a presadiť sa. Ich hostiteľom je rešpektovaný gitarista a skladateľ Peter Bič, ktorý sa už 20 rokov aktívne pohybuje na česko-slovenskej hudobnej scéne. Hral, resp. sa podieľal na mnohých úspešných hudobných projektoch, preto je pre hudobníkov veľkých mien i nováčikov relevantným partnerom vo vystúpeniach aj pri rozhovoroch.  

V prvej sérii obľúbenej relácie sa predstavili napríklad Katarína Knechtová, Adam Ďurica, Richard Müller, Nocadeň, Lukáš Adamec, Emma Drobná, Majk Spirit, Polemic, Fragile, Vec, Peter Lipa, Katarína Koščová, Billy Barman ale i širšej verejnosti menej známi umelci ako Katarína Máliková, Štefan Štec, Sisa Fehér, Alan Murin, Banda, The Youniverse alebo Papyllon. Českými hosťami prvej série boli Dan Bárta, Čechomor, Chinaski a Mirai.

Stále je však veľa kvalitných hudobníkov, ktorí sa v relácii ešte nepredstavili. Preto vznikla druhá séria, ktorej prvý diel si môžete pozrieť už tento piatok 16. októbra o 22:55 na Jednotke. Stretnú sa v ňom stálica slovenskej scény Zuzana Smatanová, prešovská kapela ElevenHill a mladá speváčka Valentína Vlková spolu s basgitaristkou Laurou Jaškovou, si diváci môžu pozrieť už tento piatok 16. októbra o 22:50 na Jednotke. "Mám z toho veľmi dobrý pocit. Zmenili sme priestor, nakrúcame v štúdiách RTVS v Košiciach. Je to výborný priestor, čo sa týka zvuku a obrazu. Účinkujúci si to veľmi pochvaľovali, mne samému sa to veľmi páčilo. Teším sa z umelcov, ktorí v tejto sérii budú účinkovať," poznamenal Peter Bič.

Štúdiá RTVS v Košiciach sú po rekonštrukcii, vďaka čomu sú tam podľa ich riaditeľa Jozefa Puchalu vytvorené dobré podmienky aj na produkcie takéhoto rozsahu. "Som veľmi rád, že hudobníci, umelci, kameramani, režiséri a ďalší ľudia z umeleckého i televízneho prostredia, ktorí sú z rôznych kútov Slovenska, majú šancu spoznať naše štúdio v jeho plnej novej kráse. Vieme, že živá a koncertná kultúra dnes naozaj neprežíva ľahké časy. Aj preto som rád, že v relácii pokračujeme a prispievame tým k pomoci našim hudobníkom," hovorí Puchala.

Všetko podstatné vrátane fotografií zo zákulisia nakrúcania môžete vidieť na stránkach relácie na sociálnych sieťach Facebook a InstagramVybrané vystúpenia z prvej série si môžete pozrieť na Youtube kanáli 3 pódiá.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér RTVS Filip Púchovský. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: RTVS