Viete, čo majú spoločné herec Milan Chalmovský, módna návrhárka Jana Gavalcová, harfistka Mária Kmeťková, bratia Jobusovci a režisér filmu Kandidát? Všetkým sa páčia piesne od bratislavskej formácie Bloom a hlavne ich nový singel Carousel Ride, ku ktorému pred sa pár dňami nakrúcal videoklip.

Skupina Bloom sa rozhodla, že ešte pred krstom svojho debutového albumu natočí videoklip k singlu Carousel Ride. Po dlhom premýšľaní, komu prácu na klipe zveria, sa objavil režisér filmu Kandidát, Jonáš Karásek s Marikou Majorovou z GunPowder Creative studio.

"Spolupráca pri natáčaní klipu vznikla čisto náhodne. Zavolala som Jonášovi, aby som ho poprosila o radu, či by mi vedel niekoho odporučiť na natočenie klipu. Jeho som popravde ani nemala na mysli, keďže som vedela, že má veľa práce s Kandidátom. Ale ani neviem ako a už sme boli na pľaci a nakrúcali. Vraj sa mu zapáčila naša skladba," prezradila s úsmevom speváčka Barbora Drahovská.

Okrem videoklipu, ktorý vám prinesieme v premiére na Hudba.sk koncom novembra, vytvoril Jonáš Karásek skupine aj krásny obal albumu.

Bloom - Carousel Ride

Bloom - Carousel Ride Zdroj: Marika MajorováViac fotografií nájdete v galérii

Šaty od Gavalcovej a kone od Jobusovcov

Videoklip sa nakrúcal dva dni neďaleko Lozorna v hustých lesoch a pri jazere. Skupinu okrem chladného počasia prekvapila aj lesná stráž, ktorá sa na chvíľu prišla pozrieť ako prebieha nakrúcanie. "Veľmi som sa obávala natáčania, lebo nemám herecký talent a pred kamerou sa hanbím. Najviac mi dali zabrať nádherné šaty z dielne Janky Gavalcovej. Všetci tŕpli, aby som ich nezničila, lebo sa do nich v lese zachytávali rôzne konáre a listy. Pár krát som sa o ne aj potkla. Raz až tak, že som sa stratila zo záberu kamery. Chalani vtedy od smiechu až plakali. Našťastie, šaty i ja sme prežili," dodala Barbora.

V klipe spolu s Bloom účinkuje aj herec Milan Chalmovský a harfistka Mária Kmeťková. Všetkých milovníkov hračiek určite poteší aj to, že sa vo videu objaví stádo drevených koníkov a jeden detský kolotoč. Pre sedem nádherných čistokrvných exemplárov musela skupina ísť až do Vrbového k bratom Jobusovcom, ktorí každoročne usporadúvajú preteky na hojdacích koňoch.

Album s názvom Let The Good Days Come predstaví kapela na krste, ktorý sa uskutoční už 3. decembra v Ateliéri Babylon. Špeciálnym hudobným hosťom večera bude nový projekt Oskara Rózsu a Zdenky Prednej s názvom DOLEDOLE.

Vstupenky na krst:  Predpredaj.sk

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol PR manažér Marek Kučera. Viac na www.bloomband.sk a www.facebook.com/bandBloom.

Súvisiaci interpreti: Bloom