Americká speváčka Lana Del Rey v rozhovore pre britský portál NME.com prezradila, že už premýšľa nad ďalšou štúdiovkou. Tridsaťročná rodáčka z New Yorku pritom iba v septembri vydala album Honeymoon.

"Mám už zopár nápadov ohľadom nového albumu. Ľudia v mojom vydavateľstve, Interscope, sú celkom flexibilní a nemajú problém so žiadnym termínom vydania, takže na mňa nevyvíjajú žiaden tlak. Takže mám to šťastie, že môžem robiť hudbu, za ktorou si môžem stáť. To je pre mňa dostatočné," vyhlásila speváčka.

Nerandila so zlými chlapcami

V rozhovore sa interpretka skladby Born To Die taktiež vyjadrovala k tomu, čo všetko je z jej textov pravdivé a čo je už fikcia. "Myslím, že niekedy je pre vás ako umelca ťažké zistiť, odkiaľ vaša unikátna estetika vlastne prúdi... skutočný život, predstavivosť a umenie sa zmiešajú a jedno s druhým vytvárajú vaše nahrávky. Asi po piatich rokoch od napísania prvej skladby pre ten album (Born To Die, pozn. red.) som zistila, že som prekvapivo podobná osobe z tých skladieb - najmä v tom, že presne viem, kto som, ale nemám úplne jasnú predstavu o tom, kam kráčam," otvorene priznala Del Rey.

Speváčka taktiež opísala svoj vkus, čo sa týka mužov, keďže v jej textoch prevažuje hlavne element "dobrá žena priťahuje zlých chlapov": "Pokiaľ ide o chlapov, nikdy som si neprivolávala zlých chlapov do života. Napriek tomu si myslím, pretože som bola umelecká, nikdy som sa neuspokojila s niekým, kto nebol úplne fascinovaný životom alebo tým, že je iný, a to mi neprinieslo žiadnu jasnosť do života, aj keď to bolo obohacujúce inými spôsobmi."


Lana Del Rey, vlastným menom Elizabeth Woolridge Grant, debutovala v roku 2008 EP nahrávkou Kill Kill, po ktorej vydala album Lana Del Ray a.k.a. Lizzy Grant (2010). Do povedomia verejnosti sa však dostala až v roku 2011 vďaka hitu Video Games, ktorý sa prebojoval do top 10 britského singlového rebríčka. Skladba je súčasťou jej druhej štúdiovky Born To Die (2012). Tá tiež obsahuje single Blue Jeans, National Anthem, Dark Paradise, Born To Die alebo Summertime Sadness.

S minuloročným tretím albumom Ultraviolence (recenzia) po prvý raz dobyla americký rebríček Billboard 200. Spomínaný štvrtý album Honeymoon (recenzia) sa dostal najvyššie na druhú priečku. Speváčka už stihla získať dve BRIT Awards, Q Award, Ivor Novello Award a nominovali ju na tri Grammy či Zlatý glóbus. 


Zdroj: SITA (NME.com)
Foto: Facebook.com/lanadelrey 

Súvisiaci interpreti: Lana Del Rey