Aerodrome festival ohlasuje meno prvého účinkujúceho: do Prahy príde 15. júna 2016 americká nu metalová stálica Korn. Jednodňový open-air festival sa bude konať na ploche areálu PVA EXPO Letňany. Predchádzajúce ročníky festivalu priniesli do Prahy kapely ako Metallica, System Of A Down, Avenged Sevenfold, Limp Bizkit alebo Rob Zombie.

Americká skupina Korn, ktorá je považovaná za priekopníkov nu metalu, vznikla v roku 1993 v Kalifornii. Zástupy verných fanúšikov po celom svete si táto formácia získala najmä vďaka mimoriadne energickým koncertom a charizmatickému frontmanovi Jonathanovi Davisovi. Aj napriek úpadku záujmu o nu metal zostala zaujímavou vďaka častým experimentom so svojím zvukom. "Korn chcel vždy hľadať inú cestu, meniť veci, robiť ich spôsobom, aký by nikto nečakal. Chceme tvoriť umenie, ktoré je odlišné a nekonformné," priblížil Davis nekompromisný prístup svojej kapely.

Skupina má zatiaľ na konte jedenásť štúdiových nahrávok, ktoré sú ovenčené množstvom cien vrátane dvoch Grammy Awards. Zatiaľ posledným je album Paradigm Shift z roku 2013, na ktorom sa po takmer 10-ročnej pauze podieľal pôvodný gitarista Brian "Head" Welch. A bol to práve on, kto cez leto 2015 pre portál Metal Injection potvrdil, že partia začína pripravovať nový album: "Pred pár týždňami sme začali skladať nový material. Máme veľmi veľa nápadov, ale v kapele je nás päť a chceme, aby boli s výsledkom všetci spokojní. A to chce svoj čas, zatiaľ sme len na začiatku procesu. Môžem však prehlásiť, že nová vec bude omnoho tvrdšia, než predchádzajúce albumy.”

Prípravy nového albumu si Korn spestrili oslavami 20. výročia vydania eponymného debutu a veľkým koncertným turné, v rámci ktorého hrali množstvo starých vecí. S prierezom celej doterajšej kariéry zavíta kapela aj do Prahy.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Holetz za usporiadateľské agentúry NuCoast Productions a Octopus promotion. Viac informácií nájdete na stránkach Aerodrome-festival.cz a Facebook.com/aerodrome.festival.

Súvisiaci interpreti: Korn