Slovenská herečka a speváčka s nezameniteľným hlasom a charizmou Szidi Tobias sa v predvianočnom čase opäť predstaví bratislavskému publiku na vianočnom koncerte. Uskutoční sa 18. decembra v Starej tržnici a speváčka sľubuje, že bude spievať ako o dušu s hudobníkmi, ktorí patria medzi najlepších v Bratislave.

Szidi Tobias patrí už roky k stáliciam slovenskej i českej divadelnej a hudobnej scény. Na svojom konte má šesť albumov, zatiaľ posledným je Jolanka (2014), za ktorý získala zlatú platňu. Piesne na tento album jej, rovnako ako na všetky predchádzajúce, napísala osvedčená dvojica autorov - hudobník a skladateľ Milan Vyskočáni a textár Peter Lipovský.  

Skladby z tohto výnimočného a úspešného albumu tvoria podstatnú časť repertoáru na súčasných koncertoch. Na vianočnom koncerte ale určite zaznejú aj najúspešnejšie piesne z predchádzajúcej speváčkinej tvorby - napríklad skladba autorskej dvojice Hapka - Horáček Na hotelu v Olomouci, či piesne Ať se dobré děje alebo Milovaná.

Samotná Szidi pozýva všetkých na tento výnimočný koncert ako vždy absolútne úprimným a neodolateľným spôsobom: "Vo Vianočnom období chceme byť všetci dobrí. Sme bližšie k viere. K nebu. Chápeme to jednoduchšie, prirodzenejšie sa naťahujeme k svojmu lepšiemu ja. To sa cení. Koncertom by som rada pritiahla túto skupinu ľudí. Zahrajú výborní muzikanti. Lepších v Bratislave nenájdete! Ja budem spievať ako o dušu. Chcela by som vás presvedčiť, že ste nič lepšie nemohli urobiť, ako prísť na náš koncert."  

Posledné vstupenky na tento krásny koncert, ktorý sa uskutoční už v nedeľu 18. decembra v Starej tržnici v Bratislave, sú ešte k dispozícii.

Vstupenky:  Predpredaj.sk



Redakciu Hudba.sk informovala Beáta Rožárová zo spoločnosti Dr. Horák.  

Foto: Micha Bardy

Súvisiaci interpreti: Szidi Tobias