Slovenská kapela Ladies & Genitals, ktorú ich priaznivci poznajú aj vďaka účinkovaniu v pesničkovej súťaži Košický zlatý poklad v roku 2017, zverejnila v týchto dňoch svoj nový singel s názvom Básnik. K nemu natočila minimalistický videoklip zo skúšobne.

Na aktuálnom singli Básnik sa spolupodieľal známy slovenský textár Rudolf Rusiňák. Hudbu k novinke zložili členovia michalovskej formácie. Zároveň kapela skladbu doplnila o minimalistický videoklip z prostredia vlastnej skúšobne, ktorý fanúšikom dovoľuje nahliadnuť za oponu a byť súčasťou tvorivého procesu a emócie zo živého hrania. Ladies & Genitals týmto singlom avizujú prípravu ich dlhoočakávaného a sľubovaného debutového albumu, ktorý by mal svetlo sveta uzrieť v prvej polovici roku 2021.

Ladies & Genitals je slovenská kapela z Michaloviec. Na hudobnej scéne pôsobí od roku 2016. Za tento čas precestovala so svojou hudbou v podstate celé Slovensko a v roku 2018 odohrala aj vydarený koncert vo francúzskom meste Cognac. Kapelu tvoria Jordán Dorič (gitara, spev), Michal Rybnický (gitara, spev), Samuel Perunko (basgitara, vokály) a Milan Hredzák (bicie nástroje, vokály).


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol za kapelu Michal Rybnický. Text správy sme upravili.