Súkromný pohreb americkej speváčky Whitney Houston sa uskutoční v sobotu v New Hope Baptist Church v jej rodnom meste Newark. V tomto kostole začala ako 11-ročná vystupovať v detskom gospelovom zbore. Obrad bude len pre pozvaných, podľa portálu TMZ je v kostole približne 300 miest na sedenie. Zatiaľ nie je známe, koho rodina speváčky pozve.

Telo zosnulej speváčky a herečky prepravili už v pondelok letecky z Kalifornie do New Jersey, odkiaľ Houston pochádzala. Z letiska Teterboro následne rakvu s jej pozostatkami previezli v zlatom pohrebnom vozidle do pohrebného ústavu v jej rodnom meste Newark.

Whitney Houston
zomrela v sobotu 11. februára, pričom jej smrť pravdepodobne spôsobila kombinácia antidepresív s aktívnou látkou alprazolam s ďalšími liekmi a alkoholom. Spočiatku sa hovorilo aj o tom, že speváčka sa mohla utopiť. Podľa informácií portálu TMZ.com však v jej pľúcach nebolo toľko vody, aby mohli ako príčinu smrti označiť utopenie. Pitvu vykonali v nedeľu, presná príčina úmrtia však bude známa až po výsledkoch toxikologických testov. Podľa vyšetrovateľov to bude trvať až osem týždňov.

Informácie pochádzajú z webovej stránky Tmz.com.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Las Vegas News Bureau

Súvisiaci interpreti: Whitney Houston